Julie Van den Kerckhove
© Julie Van den Kerckhove

Chiapudding

Chiapudding kan je gewoon een nachtje laten intrekken in een tupperwarepotje dat je in de koelkast plaatst. 's Ochtends het deksel erop, een lepel in je handtas mikken en je hebt een heerlijk stevig trein-ontbijtje. Ontdekt het recept voor vanille chiapudding van rawfoodchef Julie Van den Kerckhove hier.

Eiwit burrito

Een uitstekende tip voor die de avond ervoor een pasta carbonara wil klaarmaken: vang enkele eiwitten op in een aparte kom en hou wat spekjes over. Bak vervolgens een eiwitomelet, laat deze even afkoelen (terwijl je je pasta carbonara eet bijvoorbeeld) en rol vervolgens wat gebakken spekjes, spinazie en kerstomaatjes in je omelet. Wikkel de eiwitrol met ingrediënten strak in zilverpapier en bewaar hem tot de volgende ochtend in de koelkast. Breakfast burrito to go!

Leelalicious
© Leelalicious

Gezonde havermoutkoekjes

Koekjes voor het ontbijt? En dat op een weekdag? Je moet het ons geen twee keer zeggen, maar hoewel een koek snel meegegrabbeld is, bevatten de meeste varianten te veel snelle suikers waardoor je energielevel als een pudding in elkaar zakt nog voor de klok tien uur slaat. Deze gezonde havermoutkoekjes zijn een beter alternatief, al zijn ze even makkelijk meegenomen en opgepeuzeld als hun suikerrijke broertjes en zusjes. Ontdek het recept van Leelalicious hier.

Yoghurt Parfait

Natuurlijk kan je je yoghurt met fruit ook gewoon in de supermarkt kopen, maar de verse, mooi gelaagde variant is eens zo smakelijk - het oog wil namelijk ook wat. Snij je favoriete fruit in kleine stukjes en vul een weckpot of oude confituurpot afwisselend met laagjes fruit en yoghurt. Wie wil kan voor meer afwisseling zorgen door chiazaadjes of granola aan de mix toe te voegen.

Chiapudding kan je gewoon een nachtje laten intrekken in een tupperwarepotje dat je in de koelkast plaatst. 's Ochtends het deksel erop, een lepel in je handtas mikken en je hebt een heerlijk stevig trein-ontbijtje. Ontdekt het recept voor vanille chiapudding van rawfoodchef Julie Van den Kerckhove hier. Een uitstekende tip voor die de avond ervoor een pasta carbonara wil klaarmaken: vang enkele eiwitten op in een aparte kom en hou wat spekjes over. Bak vervolgens een eiwitomelet, laat deze even afkoelen (terwijl je je pasta carbonara eet bijvoorbeeld) en rol vervolgens wat gebakken spekjes, spinazie en kerstomaatjes in je omelet. Wikkel de eiwitrol met ingrediënten strak in zilverpapier en bewaar hem tot de volgende ochtend in de koelkast. Breakfast burrito to go! Koekjes voor het ontbijt? En dat op een weekdag? Je moet het ons geen twee keer zeggen, maar hoewel een koek snel meegegrabbeld is, bevatten de meeste varianten te veel snelle suikers waardoor je energielevel als een pudding in elkaar zakt nog voor de klok tien uur slaat. Deze gezonde havermoutkoekjes zijn een beter alternatief, al zijn ze even makkelijk meegenomen en opgepeuzeld als hun suikerrijke broertjes en zusjes. Ontdek het recept van Leelalicious hier. Natuurlijk kan je je yoghurt met fruit ook gewoon in de supermarkt kopen, maar de verse, mooi gelaagde variant is eens zo smakelijk - het oog wil namelijk ook wat. Snij je favoriete fruit in kleine stukjes en vul een weckpot of oude confituurpot afwisselend met laagjes fruit en yoghurt. Wie wil kan voor meer afwisseling zorgen door chiazaadjes of granola aan de mix toe te voegen.