Gezonde kindermaaltijden

Het nieuwe schooljaar komt eraan. Vier gezonde gerechtjes voor in de brooddoos of voor thuis.

Het is weer zover : het nieuwe schooljaar komt eraan. Om er zeker van te zijn dat uw kroost niet met een lege of slecht gevulde maag gaat studeren, stellen we enkele gezonde en lekkere gerechtjes voor. Voor in de brooddoos of voor thuis.

Gezonde kindervoeding is een hot item. Goede, evenwichtige voeding is relevanter dan ooit. Daarom enkele ideeƫn voor gezonde kindermaaltijden die weinig tijd in beslag nemen en bovendien geschikt zijn voor jong en oud. Zo bespaart u dubbel werk, u moet alleen de porties aanpassen.

Onze gerechten zijn opgebouwd zoals de voedselpiramide: ze hebben een basis van granen, groenten en/of fruit. Daarbij komen een beetje eiwitten en zo weinig mogelijk vet, suiker of zout. Belangrijk bij de bereiding van gerechten voor kinderen is dat er veel variatie in kleur, consistentie en uitzicht is. Kinderen worden aangetrokken tot kleurige ingrediƫnten die op een leuke manier gepresenteerd zijn.

Laat de kinderen ook meehelpen bij de bereiding van de maaltijd en eet allemaal samen aan dezelfde tafel. Kinderen zijn sneller geneigd iets te eten wat ze zelf klaargemaakt hebben. En door samen met volwassenen te eten, krijgen ze het goede voorbeeld (letterlijk) voorgeschoteld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content