Gezocht: vers Jong Keukengeweld

© Michaël Dehaspe

Toerisme Vlaanderen gaat samen met Horeca Vlaanderen, de provinciale toeristische diensten en de steden op zoek naar een nieuwe lichting Jong Keukengeweld. Chefs die op 1 oktober 2017 niet ouder zijn dan 35 jaar, kunnen zich tot en met 31 maart kandidaat stellen.

“Deze jonge keukentijgers moeten de hele wereld verleiden om naar gastronomisch Vlaanderen af te zakken”, aldus Toerisme Vlaanderen.

“Jong Keukengeweld verenigt jonge topchefs die de Vlaamse gastronomie belichamen en tot bij de jongeren brengen”, klinkt het in een persbericht. “Door in binnen- en buitenland uit te pakken met deze jonge culinaire toptalenten wil Toerisme Vlaanderen de toeristische bestemming Vlaanderen nog meer op de culinaire wereldkaart zetten en de hele wereld letterlijk en figuurlijk laten proeven van onze bestemming.”

Behalve de leeftijdsvoorwaarde moeten de kandidaat-chefs in hun restaurant minstens een driegangenmenu aanbieden met wijnen, bieren en water aan maximum 55 euro. Dit menu wordt tijdens de jongerenactie van Jong Keukengeweld, telkens in oktober en in maart, geserveerd aan jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

“De geselecteerde chefs kunnen meewerken aan de internationale acties van Toerisme Vlaanderen maar ook aan acties in eigen land, telkens onder de noemer van één campagne”, aldus nog Toerisme Vlaanderen. Een vakjury zal alle kandidaat-chefs anoniem bezoeken en hun culinaire prestaties beoordelen.

Eind mei weten de kandidaten of ze al dan niet worden opgenomen in het Jong Keukengeweld-collectief. Geïnteresseerden chefs kunnen zich hier inschrijven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content