Gezocht: de beste jonge chef ter wereld in België

© .

Het Italiaanse spuitwatermerk S.Pellegrino gaat ook in 2016 op zoek naar de beste jonge chef ter wereld. Hierbij een warme oproep om Belgische jonge chefs enthousiast te maken voor deze unieke kans. Inschrijven kan nog tot 31 maart.

S.Pellegrino lanceert ook dit jaar een internationale zoektocht om de beste jonge chefs ter wereld op te sporen. Zo’n 100 regionale jurerende topchefs, 20 jonge finalisten, 20 mentor chefs en een selecte groep van zeven jurerende chefs tijdens de grote finale zullen het opkomend culinair talent ondersteunen.

Internationaal

Maar liefst 3.620 jonge chefs uit 192 landen dienden in 2015 hun kandidatuur in voor de eerste editie van S.Pellegrino Young Chef. Onze Benelux-kandidaat Alex Joseph van Rouge Tomate in Brussel, greep net naast een podiumplaats tijdens de finale en eindigde vierde met zijn “Proeverij van konijn met aardappelpuree, seizoensgroenten, paarse mosterd en wilde, gepekelde uien”.

De finalisten van vorig jaar.
De finalisten van vorig jaar.© .

De zeven wijzen

Nieuw dit jaar is het panel van zeven juryleden, the Seven Sages. Deze jury zal tijdens de grote finale in Milaan verantwoordelijk zijn voor de keuze van de meest getalenteerde jonge chef ter wereld. De jury bestaat uit grote gerenommeerde culinaire talenten zoals David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne en Roberta Sudbrack.

De beoordelingscriteria: vijf gouden regels

  1. Ingrediënten: het beste kiezen wat de markt te bieden heeft, met oog voor kwaliteit, versheid en originaliteit.
  2. Kunde: rauwe materie kunnen omvormen tot een afgewerkt gerecht dat zijn originele essentie eerbiedigt.
  3. Genie: het verkennen van ongekende, inspirerende, verrassende uitkomsten, verbonden met de fine dining-cultuur en een persoonlijke en hedendaagse stijl, terwijl smaak en vorm perfect in balans blijven.
  4. Schoonheid: de presentatie is belangrijk voor de charme van het gerecht.
  5. Boodschap: een heldere boodschap communiceren dankzij werk en persoonlijke visie.
Gezocht: de beste jonge chef ter wereld in België
© .

De Ierse chef-kok Mark Moriarty, winnaar van de 2015-editie, blikt alvast positief terug op de ervaring: “Ik was trots en vereerd om door S.Pellegrino tot Young Chef 2015 benoemd te worden. Het was een onvergetelijke ervaring. Ik kreeg de kans om zo veel fantastische koks te ontmoeten en de benoeming zal een ongelofelijk verschil maken voor de rest van mijn carrière als chef.”

Inschrijven

In het spoor stappen van Moriarty? Dan kan je je nog tot 31 maart inschrijven via finedininglovers.com. Als chef mag je niet ouder zijn dan dertig en moet je al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content