Gezocht: 150 proefpersonen voor nieuw culinair project van Piet Huysentruyt

© SBS Belgium

Sterrenchef Piet Huysentruyt broedt op de lancering van een nieuw culinair project, en daarvoor is hij op zoek naar 150 proefpersonen die zich een hele avond gratis willen laten verwennen.

Het gaat goed met Piet Huysentruyt. Vorig jaar opende hij zijn restaurant Likoké in het Zuid-Franse Les Vans, en werd hij door Gault&Millau meteen gebombardeerd tot ‘ontdekking van het jaar’. Zeven maanden later kreeg zijn zaak een eerste Michelinster. Intussen draait zijn dagelijkse kookprogramma ‘Smakelijk’ op volle toeren, krijgt hij in ‘Chez Piet’ de kandidaten van ‘Komen Eten’ thuis over de vloer, en heeft hij zijn zinnen gezet op een nieuwe culinair project (waarvan het concept nog wordt geheim gehouden). Daarvoor is hij op zoek naar 150 fijnproevers, om de proef op de som te nemen.

Concreet komt dat neer dat je je een hele avond culinair in de watten laat leggen door de sterrenchef himself. Het enige wat je hoeft te doen is na het diner je bevindingen delen met Huysentruyt en/of zijn team, zodat hij het hele project kan finetunen op basis van de feedback.

‘Wanneer ik nieuwe plannen maak, ben ik daar elk moment van de dag mee bezig. Na een tijdje zit ik er té dicht op en daarom is het goed om ook de mening van enkele buitenstaanders te vragen’, zegt de sterrenchef. Hij benadrukt dat hij niet per se professionals of hobbykoks zoekt. ‘Het moeten vooral mensen zijn die houden van lekker eten en die openstaan voor een nieuwe culinaire ervaring.’

Wat je op je bord krijgt, blijft voorlopig een verrassing, maar het wordt sowieso een culinaire rollercoaster. ‘Ik ben er nu al van overtuigd dat het een zinnenprikkelend avondje wordt’, aldus Piet.

Het culinaire avontuur is gratis en vindt plaats op woensdag 3 december. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via pietzoekt.be. Precieze locatie wordt achteraf gecommuniceerd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content