Gevulde uien met gehakt, spek en tomatensaus

© Getty

Voor 4 personen
  • 4 tot 8 grote witte uien
  • 300 g gemengd gehakt (bij voorkeur varken-rund)
  • 75 g spekblokjes
  • boter
  • 2 dl passata
  • 3 el fijngehakte verse oregano
  • 1/2 el fijngehakte verse tijm
  • 2 fijngehakte knoflooktenen
  • geraspte kaas

Voor de saus

  • 2 dl passata
  • 4 stuks lente-ui
  • cayennepeper
  • zout
  • sojasaus naar smaak
Bereiding
  1. Pel de uien en kook ze 50 min. in licht gezouten kokend water. Haal uit het water en laat uitlekken en enigszins afkoelen. Hol ze uit met mes en lepel en hak de vulling fijn.
  2. Bak het gehakt en het spek in boter, voeg de passata toe, de fijngehakte ui (de vulling!), de oregano, de tijm en de knoflook en laat 15 min. op hoog vuur inkoken. Vul de uien hiermee op, bestrooi ze rijkelijk met geraspte kaas en laat gratineren onder een hete grill (20 tot 30 min.).
  3. Breng voor de saus de passata aan de kook, voeg fijngesneden lente-ui toe en kruid met cayennepeper, zout en sojasaus. Haal van het vuur, laat enkele minuten rusten en serveer met de gevulde uien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content