Review | Culinair

Getest: de diepgevroren smoothies aan huis van Innerglow

De Carrot Lover van Innerglow: banaan, gember, ananas, wortel, amandelpasta, dadel, hennepzaad, nootmuskaat, honing en vanillepoeder © Innerglow

Is het een vibrator, is het een laxeermiddel: toen ik aan mijn omgeving vertelde dat ik ‘Innerglow’ zou uittesten was het duidelijk dat het smoothie-aan-huis-bedrijf nog geen naamsbekendheid had vergaard. Wat ons betreft mag daar best verandering in komen.

Wat?

Innerglow is een ready to blend organic smoothie delivery service opgericht om balans te brengen in ons dagelijkse leven. Oprichtster Angéline Dezitter werkte hiervoor samen met voedingsdeskundige Caroline van Doninck, mixologist Manuel Wouters en organische ingrediënten via oa. Bio-Planet. De smoothies zijn onderverdeeld in 4 categorieën: Allround, Sport, Detox en Kids.

Innerglow werkt met een abonnementsformule om vervoerskosten te drukken. De smoothies worden dus maar één keer per maand aan huis geleverd. Ofwel kies je voor een maandelijks abonnement van 8 bekers, 12 bekers of 20 bekers. Je kan het abonnement pauzeren of stopzetten.

Ervaring?

Het principe is poepsimpel: je selecteert op de site welke smoothies je wel smakelijk lijken, stelt een box samen en kiest vervolgens een leverdag en -uur. De service staat permanent met je in contact: zo krijg je een berichtje wanneer je box naar je onderweg is en wanneer ze bijna voor je deur staan. De levering zelf is ontzettend netjes: een gekoelde box met vrolijk gekleurde recycleerbare bekers,(jammer genoeg plastieken) rietjes en foldertjes.

Getest: de diepgevroren smoothies aan huis van Innerglow
© Innerglow

Wat meteen opvalt is hoeveel ingrediënten een smoothie van Innerglow bevat. Doorgaans kan je je met diepgevroren smoothies met wat geluk aan een viertal verschillende stukken groenten en fruit verwachten, waar ik dan altijd zelf nog zaden en bijvoorbeeld gember of kurkuma aan toevoegde, maar bij Innerglow was dat niet nodig. Bij Innerglow zijn er gemiddeld 8 ingrediënten per cup en bevatten de mixes ook zaden en noten. De Hangover smoothie bestaat bijvoorbeeld uit banaan, gember, chiazaad, basilicum, kiwi en limoen, de Maca Loco heeft dan weer cashwenoten, aardbeien, banaan, gojibessen, kokosolie, kokosschilfers, limoen en macapoeder in de mix zitten. Op de site van innerglow wordt ook uitgelegd waarvoor iedere mix goed is en wat de voedingswaarden van alle smoothies zijn. Op de bekers wordt de aanbevolen vloeistof ook vermeld: blend je dit best met kokosmelk, amandelmelk of water?

Getest: de diepgevroren smoothies aan huis van Innerglow
© Innerglow

De Innerglowsmoothies zijn meteen na samenstelling diepgevroren, dus een beetje planning is noodzakelijk. Wil je graag een smoothie als vieruurtje, dan haal je de beker best al bij de lunch uit de vriezer om wat te laten ontdooien op je aanrecht. Ontbijten met een smoothie? Verplaats de beker de avond op voorhand van de diepvries naar de koelkast.

Voor de smaak hield ik mijn hart vast: gezien mijn drukke levensstijl durf ik me al eens vaker laten verleiden door ingevroren fruit voor mijn smoothies, maar het geheel smaakte altijd een beetje waterig. Dat was allerminst het geval bij Innerglow. Na het ontdooien zien de ingrediënten er nog steeds ontzettend vers uit, zelfs de kruiden die worden toegevoegd zijn nog niet volledig in het fruit gedrongen. Dit smaakt alsof ik net zelf fruit en groenten heb gesneden en in de blender heb gedaan.

Conclusie: Is het decadent om smoothies aan huis te laten leveren? Misschien wel, maar het bleek een smakelijke oplossing voor mensen die geen tijd hebben om zelf telkens de ingrediënten voor hun smoothies te snijden en te verzamelen. Doordat je de smoothies zo lang in de vriezer kan bewaren is de kans op verspilling ook heel klein. Extra tip: deze service zou ook de bewustheid rond biologisch- en seizoensfruit kunnen in de verf zetten.

Het voornaamste struikelblok is de prijs: kies je een formule waarbij je 8 bekers per maand krijgt ? Dan betaal je 69,92€, inclusief transport. Dat is bijna 9 euro per smoothie. Kies je de formule met 12 bekers, dan betaal je 88,88€ per maand (en dus 7,4 euro per smoothie). Ga je voor de full option met 20 bekers, dan betaal je €129,80 (dus 6,5 euro per smoothie).

Het is dus goedkoper (maar veel tijdrovender) om zelf groenten, fruit en superfoods in huis te halen en daar iedere dag een blend van te maken, maar aangezien time voor heel wat mensen money is, zien we dit concept wel werken.

Innerglow levert in heel Vlaanderen en heeft sinds kort ook soepen aan het assortiment toegevoegd.

Getest: de diepgevroren smoothies aan huis van Innerglow
© Innerglow

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content