Getest: 14-dagen programma van Elodie Ouédraogo & Alpro voor een gezonder leven

Smoothie © Alpro

Elodie Ouédraogo en Alpro bedachten een veertiendagenplan om gezonder te eten en meer te bewegen. Het belooft geen miraculeus gewichtsverlies, maar het is wel een grote stap in de goede richting. Wij testten het programma voor jullie uit.

Mijn doel voor 2016 is om zonder al te veel moeite en kopzorgen gezonder door het leven te gaan. Minder koeken rond vier uur om de honger te stillen en minder stilzitten. Maar uiteraard wil ik niet minder genieten of mijn sociale leven met het badwater weggooien. Met een flinke dosis allergieën en een prille vegetarische levensstijl is eten een belangrijk, maar ook problematisch onderdeel van mijn leven. Mezelf goedpraten met uitspraken à la ‘ik ben allergisch aan appels, dus eet ik maar een chocoladewafel,’ moet gedaan zijn in 2016. Gulzigheid als favoriete zonde wordt bij het huisvuil gezet dit jaar.

De belofte

Het H.A.P.P.Y programma lijkt me op het lijf geschreven: ‘Alpro streeft met dit programma naar een realistische balans om in het nieuwe jaar te werken aan een betere versie van jezelf.’ Dat klinkt alleszins als muziek in de oren. Het programma geeft tips voor ontbijtrecepten en snacks en raadt een trainingsschema aan dat nooit langer dan een half uur per dag duurt.

Er werden vier verschillende programma’s opgesteld, voor vier verschillende levensstijlen: de jonge starters die volop het werkleven ontdekken, de jonge moeders die hun tijd verdelen tussen thuis en op het werk, de veertiger die iets meer tijd heeft voor veranderingen en de healthy foodie die op zoek is naar nieuwe inspiratie. Ik ga voor het eerste programma, als 25-jarige zonder kroost.

De reality check

Er zit uiteraard geen zuivel in de Alpro-producten, dus geïrriteerde darmen zijn alvast geen gevaar. Voorts moet ik enkele fruit- en nootsoorten vervangen door gelijkaardige ingrediënten, maar dat ben ik inmiddels al gewoon. De recepten zien er simpel uit, maar kosten te veel tijd om in de ochtenddrukte klaar te maken. Gelukkig kunnen ze allemaal de avond voordien geprepareerd of klaargezet worden.

Mijn favoriete ontbijt is de pannenkoek met banaan en havermout. Die kan je in grote getalen maken en in de koelkast of vriezer bewaren. Bij de smoothies strooide ik stiekem wat havervlokken om me een gevulder gevoel te geven. Zo overleef je de ‘pendelpret’ zonder appelflauwte. Ook mijn huisgenoot smulde mee en leek zelfs minder hongerig na de ontbijtsuggesties van Alpro dan ik. Tijd voor een natuurlijke maagverkleining dus.

De sportoefeningen zijn niet moeilijk, maar vergen wel discipline. Een gouden tip voor wie ’s avonds vaak laat thuis is: leg een matje en sportoutfit op je werk en gebruik de middagpauze om de oefeningen te doen. Verschiet ook niet van de beruchte oefening ‘planking’. Het is volkomen normaal dat je er niet van de eerste keer in slaagt om een minuut lang in deze positie te blijven staan. Maar geloof mij, oefening baart kunst.

Het verdict

Het programma is inderdaad haalbaar, maar vergt wel wat inspanningen. Niemand beweerde natuurlijk dat alles vanzelf zou gaan. Het is zonder twijfel makkelijker vol te houden als je een partner in crime kan vinden die je aanmoedigt en af en toe het voorbereiden van de ontbijten en snacks op zich neemt.

Na veertien dagen stort ik me uiteraard op de kaastaart en chocolademousse. Gelukkig blijven de ontbijttips plakken en geloof ik in de mogelijkheid tot een gezond jaar, mits enkele zoete zondedagen van tijd tot tijd.

Ontdek het H.A.P.P.Y programma van Elodie en Alpro via deze link en probeer het zelf uit. Er werden vier verschillende programma’s ontwikkeld op basis van vier verschillende levensstijlen: de jonge starters, de jonge moeders, de veertiger en de healthy foodie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content