Het Vtm-programma 'De beste Hobbykok van Vlaanderen' keert in het voorjaar terug op de beeldbuis zonder Peter Goossens. In het derde seizoen wordt hij vervangen door driesterrenchef Gert De Mangeleer. Samen met de Nederlander Sergio Herman zal hij de hobbykoks gedurende veertien afleveringen coachen en begeleiden naar een gastronomisch niveau.

De 35-jarige De Mangeleer leidt het driesterrenrestaurant Hertog-Jan in Brugge. Hij zweert bij pure ingrediënten en zuivere smaken. 'Het is mijn ambitie om de hobbykoks culinair te stimuleren en te prikkelen. De beste Hobbykok van Vlaanderen zal voor mij de vrouw of man zijn die met eenvoudige dingen de lekkerste gerechten kan maken', aldus de topchef.

Peter Goossens wil zich volop focussen op zijn restaurant en past daarom voor de nieuwe reeks van het kookprogramma. 'De combinatie met Hof van Cleve is momenteel geen haalbare kaart', laat hij weten.

Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven voor De beste Hobbykok van Vlaanderen via www.vtm.be (DB)

Het Vtm-programma 'De beste Hobbykok van Vlaanderen' keert in het voorjaar terug op de beeldbuis zonder Peter Goossens. In het derde seizoen wordt hij vervangen door driesterrenchef Gert De Mangeleer. Samen met de Nederlander Sergio Herman zal hij de hobbykoks gedurende veertien afleveringen coachen en begeleiden naar een gastronomisch niveau. De 35-jarige De Mangeleer leidt het driesterrenrestaurant Hertog-Jan in Brugge. Hij zweert bij pure ingrediënten en zuivere smaken. 'Het is mijn ambitie om de hobbykoks culinair te stimuleren en te prikkelen. De beste Hobbykok van Vlaanderen zal voor mij de vrouw of man zijn die met eenvoudige dingen de lekkerste gerechten kan maken', aldus de topchef. Peter Goossens wil zich volop focussen op zijn restaurant en past daarom voor de nieuwe reeks van het kookprogramma. 'De combinatie met Hof van Cleve is momenteel geen haalbare kaart', laat hij weten. Geïnteresseerden kunnen zich nog altijd inschrijven voor De beste Hobbykok van Vlaanderen via www.vtm.be (DB)