Gert De Mangeleer is ‘Europese Chef van het Jaar’

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd Gert De Mangeleer, chef-kok van het driesterrenrestaurant ‘Hertog Jan’ in Brugge, uitgeroepen tot de beste Europese chef van het jaar op het evenement Madrid Fusion.

In de Spaanse hoofdstad Madrid werd Gert De Mangeleer, chef-kok van het driesterrenrestaurant ‘Hertog Jan’ in Brugge, uitgeroepen tot de beste Europese chef van het jaar op het evenement Madrid Fusion. Dat meldt Toerisme Vlaanderen.

Het gastronomische evenement ‘Madrid Fusion’ is een jaarlijkse bijeenkomst van chefs over de hele wereld. Tijdens deze driedaagse culinaire hoogmis kunnen de chefs enorm veel van elkaar leren, zo worden er bijvoorbeeld ook demonstraties gegeven.

Ook de Belgische chef Gert De Mangeleer, chef van het driesterrenrestaurant ‘Hertog Jan’ in Brugge, stond op het podium. Niet enkel om zelf een kookdemonstratie te geven, maar ook om een prijs in ontvangst te nemen. Zo werd hij op Madrid Fusion bekroond tot ‘Europese Chef van het Jaar’. Hiermee wil de organisatie aangeven dat ze geloven in de mogelijkheden van de gastronomie in Vlaanderen en geven ze ook aan dat Vlaanderen op culinair gebied erg toonaangevend is.

De Mangeleer maakt deel uit van een kleine Vlaamse delegatie die gesponsord wordt door Toerisme Vlaanderen. Door hun deelname aan dit congres wil Toerisme Vlaanderen onze regio in de kijker zetten als gastronomische bestemming. Andere Vlaamse topchefs die mee met De Mangeleer naar Madrid vlogen zijn Kobe Desramaults (In De Wulf in Dranouter) en Filip Claeys (De Jonkman in Brugge) als deel van de Vlaamse delegatie.

‘Madrid Fusion’ loopt nog tot en met 29 januari.

(LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content