Ingrediënten

Voor 10-12:

12 tot 15 g grof zout

6 g poedersuiker

1 soeplepel met een mix van 5 bessen

1 bosje gehakte dille

1 zalmfilet van ongeveer 1,5 kg

Houtsnippers Weber style

Voor de noedelsla:

100 g rijstnoedels

3 el vissaus

3 el citroensap

1 el suiker

1 busseltje gesnipperde lente-uitjes

1 el gesnipperde koriander

1 gesnipperd rood chilipepertje

300 g geblancheerde bloemkoolroosjes

1 bakje champignons in dunne schijfjes gesneden

1 gesnipperd teentje look

Bereidingswijze

Meng het zout, de suiker, de mix van 5 bessen en de dille in een kom.

Plaats de zalmfilet in een kom (met de kant van het vel naar beneden). Dek af met huishoudfolie en laat de zalm ten minste 1 uur rusten op een koele plaats.

Maak de noedelsla. Laat de noedels zwellen in kokend water gedurende 3 minuten. Spoel af met koud water. Meng alle overige ingrediënten en meng ze vervolgens met de noedels.

Steek de briketten aan en plaats ze aan elke kant van de barbecue om de zalm op indirecte wijze te grillen.

Plaats de houtsnippers onmiddellijk op de briketten (tevoren bevochtigd gedurende ongeveer 30 minuten).

Plaats de zalmfilet bedekt met een korst van kruiden op de barbecue (verwarmd tussen 180 en 200 °C).

Laat de zalm enkele minuten rusten. De zalm dient roze te blijven in het midden.

Tip: Leg de zalm in een papillot van aluminiumfolie en prik er enkele gaatjes in om de zalm niet te veel aan de hitte bloot te stellen.

Wijntip: een frisse witte bordeaux als Château Roc de Cazade - 2014 of een Château Lamothe - 2014.

IngrediëntenVoor 10-12:12 tot 15 g grof zout6 g poedersuiker1 soeplepel met een mix van 5 bessen1 bosje gehakte dille1 zalmfilet van ongeveer 1,5 kgHoutsnippers Weber styleVoor de noedelsla:100 g rijstnoedels3 el vissaus3 el citroensap1 el suiker1 busseltje gesnipperde lente-uitjes1 el gesnipperde koriander1 gesnipperd rood chilipepertje300 g geblancheerde bloemkoolroosjes1 bakje champignons in dunne schijfjes gesneden1 gesnipperd teentje lookBereidingswijzeMeng het zout, de suiker, de mix van 5 bessen en de dille in een kom. Plaats de zalmfilet in een kom (met de kant van het vel naar beneden). Dek af met huishoudfolie en laat de zalm ten minste 1 uur rusten op een koele plaats. Maak de noedelsla. Laat de noedels zwellen in kokend water gedurende 3 minuten. Spoel af met koud water. Meng alle overige ingrediënten en meng ze vervolgens met de noedels.Steek de briketten aan en plaats ze aan elke kant van de barbecue om de zalm op indirecte wijze te grillen. Plaats de houtsnippers onmiddellijk op de briketten (tevoren bevochtigd gedurende ongeveer 30 minuten). Plaats de zalmfilet bedekt met een korst van kruiden op de barbecue (verwarmd tussen 180 en 200 °C). Laat de zalm enkele minuten rusten. De zalm dient roze te blijven in het midden.Tip: Leg de zalm in een papillot van aluminiumfolie en prik er enkele gaatjes in om de zalm niet te veel aan de hitte bloot te stellen.Wijntip: een frisse witte bordeaux als Château Roc de Cazade - 2014 of een Château Lamothe - 2014.