Gentse toppatissier Joost Arijs opent winkel in Antwerpen

© Michel Vaerewijck

Voor de populaire macarons en chocolade van Joost Arijs, een van de grootste patissiers van het land, kan je binnenkort ook in Antwerpen terecht.

Gentenaar Joost Arijs breidt uit. Drie jaar nadat hij samen met zijn vriendin Elke De Baerdemaeker zijn eerste zaak opende in de Gentse Vlaanderenstraat, komt er nu een tweede patisserie in Antwerpen. Vanaf maart liggen de populaire Arijs-macarons en de fijnproeverspralines en -chocolade achter het glas van de toonbank in zijn nieuwe winkel op de Theodoor Van Rijswijckplaats.

‘De zaak in Gent draait zo goed en er is zoveel vraag naar onze patisserie vanuit heel Vlaanderen, dat we aan uitbreiding toe waren’, aldus Arijs. ‘En dan was Antwerpen voor ons een logische keuze. Centraal gelegen, hip, jong en trendy: past perfect bij onze producten en stijl.’

Chocolade en macarons

In Antwerpen zet Arijs dezelfde flair door als in Gent: ook een strakke inrichting en dezelfde typerende zoetigheden, maar geen patisserie. ‘De winkel is immers iets kleiner, dus focussen we meer op chocolade en macarons’, legt hij uit. De typische moderne look van producten en de kenmerkende zoetzuur-contrasten blijven intact.

Gentse toppatissier Joost Arijs opent winkel in Antwerpen

Arijs maakte kennis met de geheimen van het vak in de Brugse hotelschool Ter Groene Poorte. Als jonge patissier leerde hij het metier bij verschillende gerenommeerde gastronomen. Zo ging hij in de leer bij onder meer de legendarische Marc Ducobu. Uiteindelijk bracht zijn pad hem naar driesterrenrestaurant Hof van Cleve waar hij twee jaar lang chef-patissier was.

In 2011 sloeg hij zijn eigen weg in en opende hij in zijn thuisstad een eigen patisserie – en chocoladezaakzaak, samen met Elke De Baerdemaeker. Zijn creaties vielen meteen in de smaak. Een jaar later werd hij door Gault&Millau verkozen werd tot ‘Beste Patissier van België’.

Vanaf maart 2015 kunnen ook de Antwerpenaren de culinaire kunstwerkjes van de meester ontdekken. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content