Gentse restaurant Coeur d’Artichaut verhuist naar Korenlei

De Gentse Korenlei krijgt er een culinaire hotspot bij: Coeur d’Artichaut, het restaurant van Eric de Wagenaere dat verhuist van Onderbergen naar zijn nieuwe locatie aan het Ghent Marriott Hotel.

Het culinaire landschap staat continu in beweging. Ook in Gent. Daar verhuist het bekende restaurant Coeur d’Artichaut van Eric de Wagenaere naar zijn nieuwe locatie aan het Ghent Marriott Hotel, op de plek waar voordien het Korenhuis gevestigd was.

Coeur d’Artichaut is een begrip onder de Gentenaars. Na meer dan twintig jaar in Onderbergen smakelijke gerechten geserveerd te hebben, trekt de ondernemende Eric de Wagenaere naar de Korenlei. Coeur d’Artichaut wordt het nieuwe restaurant van het Ghent Marriott Hotel, en biedt een mooi uitzicht op de Graslei. ‘Op warme zomerdagen is het heerlijk vertoeven op het zonneterras en de bekende thema-avonden van het voormalige restaurant Korenhuis gaan gewoon door’, meldt het persbericht.

Achter het fornuis staat Matthias van Acker, de jonge chef-kok die voordien in de potten van Korenhuis roerde. De 27-jarige chef laat zich opmerken door zijn gedurfde combinaties. Voor Coeur d’Artichaut gebruikt hij verse en regionale producten en werkt hij samen met dezelfde lokale producenten en leveranciers.

In het oude pand van Coeur d’Artichaut – een sfeervol oud herenhuis met romantische binnenplaats – zal in december een gloednieuw concept openen. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content