Gentse kapel wordt culinaire hotspot

© gf

De Abdij van Boudelo, in hartje Gent, wordt heringericht als een overdekte markthal met hippe foodshops, restaurantgedeelte en ginbar.

Het is eens wat anders: dineren of een trendy foodmarkt afschuimen in een kerk. Als het van initiatiefnemer Ladislas Leys en conceptontwikkelaar King George afhangt, dan is het unieke concept in het najaar al een feit. Een primeur in België.

Gentse kapel wordt culinaire hotspot
© gf

De historische zeventiende-eeuwse Abdij van Boudelo, in hartje Gent, moet na een periode van leegstand, de nieuwe locatie worden voor een restaurant, een kosmopolitische bar en een twaalftal foodshops onder de naam Holy Food Market.

In navolging van de foodtruck-hype en het succes van de overdekte markthallen in wereldsteden als Barcelona, Kopenhagen en recentelijk Rotterdam, kan je binnenkort dus ook in de Arteveldestad shoppen in hippe kraampjes, zelf een maaltijd samenstellen en consumeren in het restaurant of ontspannen in een ginbar. En dat alles in een uniek decor.

Het team achter het concept is nog op zoek naar enthousiaste, creatieve horeca-evangelisten die in de kerk hun eigen ruimte van vier op vijf meter willen uitbaten met unieke producten op de toonbank. Dat kunnen artisanale pizza’s met een persoonlijke touch zijn, of creatieve pasta’s en salades, maar ook koffie of funky verse broodjes komen in aanmerking. Zolang het over ‘een grensverleggend product’ gaat, zo luidt het.

De middenbeuk van de kerk wordt ingericht als een trendy zitruimte waar de bezoekers kunnen eten. Op de eerste verdieping van de kapel komt een kosmopolitische bar, dé trekpleister voor de champagne- en ginliefhebbers. Ook hier zal de animo niet ontbreken.

In september gaat Holy Food Market open. De voormalige kerk, klooster en bibliotheek heeft met zijn make-over alles in huis om nu al de favoriete plek van holy foodies uit Gent en omstreken te worden. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content