Gents STAMcafé wordt even Café Frascati

Bart Belmans van het in Antwerpen gestationeerde Sanguisorba, een bedrijfje gespecialiseerd in kruiden, wilde planten en vergeten groenten, bereidt distels (!) voor het voorgerecht. © Thomas Anthoni

Ter gelegenheid van het Gentse stadsfestival Floraliën werd het STAMcafé op de Bijlokesite tijdelijk omgedoopt tot Café Frascati, waar planten centraal staan. De plek wordt niet alleen het decor van enkele unieke diners, maar ook van een Greentalk.

Gisteren, 31 maart, vond de eerste editie van de ‘Botanical Dinners’ plaats. Wat je kan verwachten? Een heerlijk menu waarin planten de hoofdrol spelen aan grote tafels vol aangenaam gezelschap, en dat in een floraal kader.

Coffeeklatch bracht koks met een passie voor natuur bij elkaar om zo drie avonden te verzorgen waar telkens 50 mensen kunnen eten. Ook een Greentalk staat nog op het programma. Die dag zullen verschillende gasten de toekomst van groen in de stad bespreken.

Café Frascati: Botanical Dinners.

Here’s an impression of yesterday’s Botanical Dinner hosted by Coffeeklatch with Sanguisorba and M&M Culinaria. Next up is huis.OTTO and Foodstorms. Don’t bother to book tickets, for all dinners are SOLD OUT. Video by Bart Kiggen.

Geplaatst door Coffeeklatch op vrijdag 1 april 2016

Na gisteren komen er nog twee unieke diners, verzorgd door huis.OTTO en Foodstorms. De viergangenmenu’s kosten 35 euro, dranken niet inbegrepen. Meer info vind je op dewebsite, maar reserveren kan helaas niet meer, want alle diners zijn volgeboekt. (EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content