Gents filmpje voor Alpro gaat viraal

De video ‘Nature’s Nuts’ van Alrpo groeit uit tot internationale internethit met al meer dan 4 miljoen kijkers . Het filmpje is een honderd procent Gentse samenwerking tussen Alpro, een Gentse zanger en het reclamebureau Gents Agency.

De video ‘Nature’s Nuts’ groeit uit tot internationale, virale internethit met al meer dan 4 miljoen kijkers . Het filmpje is een honderd procent Gentse samenwerking tussen Alpro, een Gentse zanger en het reclamebureau Gents Agency en stelt op een ludieke manier Almpro Amandelmelk en Alpro Hazelnoot voor.

Midden oktober lanceerde Alpro de reclamespot ‘Nature’s Nuts’ die Alpro Amandelmelk en Alpro Hazelnoot Drink op een schattige en komische manier in beeld brengt. Alpro, met hoofdkwartier in Gent, nam hiervoor twee Gentse partners in de arm.

Het reclamebureau Gents agency kwam met het concept op de proppen en de soundtrack is een hedendaagse versie van het iconische nummer ‘Stormy Weather’ uit 1933, geschreven door componisten Harold Arlen en Ted Koehler. Het nummer werd voor de gelegenheid voorzien van een nieuw folky arrangement en opnieuw ingezongen door een Belgische stem.

De ark van Noah ‘Nature’s Nuts’ herschrijft het Bijbelse verhaal van de Ark van Noah. De video vertaalt het verhaal van de zondvloed naar vandaag door te knipogen naar de rigoureuze veiligheidsvoorwaarden die luchthavens hanteren.

Alpro heeft voor heel wat mensen een beetje een geitenwollensokkenimago en daar wil het merk vanaf. ‘Onze bedoeling was om Alpro uit het ‘gezondheidshoekje’ te duwen. Alpro is gewoon superlekker én heeft heel wat plantaardige producten: soja, amandel en meer. Onze aanpak was dan ook iets explosiever dan mensen misschien gewoon zijn van Alpro’, licht Tim Helsen, creative director van Gents Agency.

Meer dan soja

Bovendien werkt het bedrijf niet alleen met soja – wat veel mensen wel denken. Hun amandelmelk en drankje met hazelnoot werden gemaakt van noten en zijn, net zoals hun sojamelk, lactosevrij en tegelijkertijd een bron van calcium. De dranken bevatten weinig verzadigde vetten en hebben een laag caloriegehalte. (LP)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content