Gents designerduo krijgt Champagneprijs

© Belga

Het designerduo Fien Muller en Hannes Van Severen heeft de Champagneprijs 2017 voor België gekregen. De prijs onderscheidt artiesten ‘die zich onderscheiden door hun talent, creativiteit en continue streven naar uitmuntendheid’.

“Net zoals de assemblage van verschillende druivensoorten en cru’s een kernbegrip is in het universum van Champagne, zijn voor de fotografe en designer Fien Muller niet zozeer de afzonderlijke kwaliteiten van individuele voorwerpen belangrijk, maar nog meer wat er gebeurt wanneer objecten samenvloeien tot een geheel”, luidt het.

“En zoals Hannes Van Severen in zijn werk zo graag de connectie maakt tussen realiteit en verbeelding, zo verheffen de keldermeesters en oenologen van de Champagnestreek de afzonderlijke componenten van hun wijnen graag tot een proefervaring met een rijkere dimensie.”

De Champagneprijs wordt jaarlijks in een reeks landen – onder meer Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Japan – uitgereikt door de vertegenwoordigers van Champagne, sinds 2014 ook in België. Eerdere laureaten waren Brussels mode-ontwerpster Carine Gilson (2014), choreograaf en regisseur Alain Platel (2015) en de jazzpianiste en -zangeres Melanie de Biaisio.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content