Gent Smaakt zet topgastronomen en artisanale meesters vijf dagen centraal

De vierde editie van Gent Smaakt, hét culinaire festival van de Arteveldestad, vindt plaats van 28 mei tot 1 juni.

Het culinaire evenement Gent Smaakt gaat tijdens het Hemelvaartweekend voor de tweede keer door op het Emile Braunplein, naast en onder de stadshal. Dit jaar staan topgastronomen, culinaire passies met een ster en artisanale meesters uit (het) Gent(se) centraal.

Met een nieuwe opstelling wil de organisatie het maximale uit de locatie rond de Stadshal halen. Het concept draait rond kookstanden langs centrale terrassen. “In hun open keukens bieden chefs een mini-versie aan van hun favoriete gerechten, die topgastronomen of toevallige passanten kunnen degusteren”, verduidelijkt Sandra Van Steenkiste (Gent Smaakt).

Onder het thema “culinaire passies met een ster” organiseren topchef Lieven Lootens (’t Aards Paradijs) en belevingsrestaurant Naturell verder een workshop rond koken met groenten. Ook wijn- en kaasdegustaties en koffieproeverijen staan op het programma, net als workshops voor kinderen, met onder meer televisiekok Wim Ballieu. Op het Goudenleeuwplein serveren artisanale meesters tot slot hun huisbereide delicatessen.

De Gentse schepen Christophe Peeters (Open Vld), bevoegd voor onder meer Middenstand, verklaarde op de voorstelling nog dat de stad het evenement ook de komende drie jaar logistiek, promotioneel en via een (kleine) subsidie steunt.

De vierde editie van Gent Smaakt gaat door van 28 mei tot 1 juni 2014. De toegang is gratis, voor gerechten en drank wordt met “stropkes” betaald. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content