‘Gent Smaakt’ weerspiegelt diversiteit van keukens in Arteveldestad

Wim Ballieu © gf

De vijfde editie van het openluchtevenement ‘Gent Smaakt’ biedt vijf dagen lang opnieuw culinaire lekkernijen van gevestigde waarden uit de Arteveldestad, van 13 tot 17 mei.

‘De vijfde editie van het culinaire evenement ‘Gent Smaakt!’ weerspiegelt de diversiteit in de Gentse keuken: van oerdegelijke Vlaamse kost over verfijnde gastronomie en kwalitatieve fastfood tot trendy wining & dining’, zo meldt de organisatie. Een twintigtal Gentse chefs en foodies laten bezoekers van 13 tot 17 mei naast en onder de stadshal – aan het Emile Braunplein – genieten van hun signature-dishes en exquise hapjes. Op het menu dus veel proevertjes die je kan degusteren met een apero, glas wijn of fris biertje op een terras, aan de food-trucks of de standen van de restaurants.

Ook deze editie heeft het culinaire evenement mooie namen op het programma. Topchef Lieven Lootens van restaurant ’t Aards Paradijs en belevingsrestaurant Naturell laat de bezoeker tijdens hun culinaire workhops genieten met de zintuigen, ‘want koken is voor Lieven een combinatie van gevoel en wetenschap’, klinkt het. Groenten spelen hierin de hoofdrol, wat de chef enkele jaren terug de titel ‘Groentekok van het jaar’ opleverde.

Ook Nick Coppens, chef van Restaurant De Karper, en in 2014 geselecteerd als “Jong Keukengeweld” toont zijn culinaire vaardigheden. Karen Depoorter van Callas Confiture neemt je mee naar de wondere wereld van het bereiden van verse natuurlijke confituren met oprechte fruitsmaken.

Tijdens de kaas-& bierdegustatie door Kaasmeester Van Tricht en brouwerij Duvel Moortgat leer je de kunst van het combineren van bieren met kazen.

Er is ook een infosessie gepland over etiquette en een demonstratie over vierkantemetertuinieren. Tot slot leert Vlaanderens gehaktballen-ambassadeur Wim Ballieu kinderen de kneepjes van het gehaktbalrollen.

‘Gent Smaakt’ telt vijf stands meer dan vorig jaar, er zijn ook vegetarische gerechten in het aanbod en de infosessies worden uitgebreid met nieuwe thema’s. Het evenement is gratis, de aangeboden spijs en drank betaal je net als vorig jaar met de ‘Gentse stropkes’ die je ter plaatse kan aankopen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content