De derde editie van het culinaire evenement "Gent Smaakt" vindt tussen 8 en 12 mei voor het eerst plaats aan de Stadshal. Klein Turkije wordt een "artisanale straat" met Oost-Vlaamse lokale delicatessen, zo werd aangekondigd.

Zestien gespecialiseerde standhouders laten bezoekers kennismaken met de Gentse culinaire diversiteit. Centrale terrassen of "food courts" worden omringd door de kooktenten met open keuken van de standhouders.

Nieuw dit jaar is de "artisanale straat", in het aanpalende "Klein Turkije", waar de Oost-Vlaamse streekproducten onder de aandacht worden gebracht.

Verder worden opnieuw informatiesessies en workshops georganiseerd, zoals onder meer bakken met kinderen, etiquette & styling, bier en kaas, aroma's op de barbecue en het aanleggen van één vierkante meter moestuin of een koffieworkshop.

Voor de jonge chefs is er 'Goe gebakken' op kindermaat. Begeleid door Wim Ballieu, de chef van het bekende VIER-programma. Ook kaasmeester Van Tricht en biersommelier Nicolas Soenen zijn van de partij, net als wereldkampioen barbecue Peter De Clercq. Meer informatie op gentsmaakt.be.

De munteenheid voor "Gent Smaakt" is alweer het "Stropke", dat een waarde heeft van 1 euro. "Gent Smaakt" zal voortaan jaarlijks aan de Stadshal plaatsvinden tijdens het verlengde Hemelvaartweekend.

De toegang tot 'Gent Smaakt' is gratis. (Belga/DB)

De derde editie van het culinaire evenement "Gent Smaakt" vindt tussen 8 en 12 mei voor het eerst plaats aan de Stadshal. Klein Turkije wordt een "artisanale straat" met Oost-Vlaamse lokale delicatessen, zo werd aangekondigd. Zestien gespecialiseerde standhouders laten bezoekers kennismaken met de Gentse culinaire diversiteit. Centrale terrassen of "food courts" worden omringd door de kooktenten met open keuken van de standhouders. Nieuw dit jaar is de "artisanale straat", in het aanpalende "Klein Turkije", waar de Oost-Vlaamse streekproducten onder de aandacht worden gebracht. Verder worden opnieuw informatiesessies en workshops georganiseerd, zoals onder meer bakken met kinderen, etiquette & styling, bier en kaas, aroma's op de barbecue en het aanleggen van één vierkante meter moestuin of een koffieworkshop. Voor de jonge chefs is er 'Goe gebakken' op kindermaat. Begeleid door Wim Ballieu, de chef van het bekende VIER-programma. Ook kaasmeester Van Tricht en biersommelier Nicolas Soenen zijn van de partij, net als wereldkampioen barbecue Peter De Clercq. Meer informatie op gentsmaakt.be. De munteenheid voor "Gent Smaakt" is alweer het "Stropke", dat een waarde heeft van 1 euro. "Gent Smaakt" zal voortaan jaarlijks aan de Stadshal plaatsvinden tijdens het verlengde Hemelvaartweekend. De toegang tot 'Gent Smaakt' is gratis. (Belga/DB)