"Het terrasreglement stelde dat het tijdens de wintermaanden, van 1 november tot 1 maart, niet is toegelaten om zomerterrassen (de bijkomende terrassen in eilandopstelling op een plein) buiten te zetten", verduidelijkt de Gentse schepen van Middenstand Christophe Peeters (Open Vld). De horeca vond die sperperiode te lang duurde en was van oordeel dat ze op mooie dagen een opportuniteit miste.

"Aangezien de strenge winter steeds kort wordt en de stad Gent het belang van commercieel belangrijke periodes voor de horeca onderschrijft, wordt de sperperiode voor het plaatsen en uitbaten van een zomerterras nu ingekort", aldus Peeters.

De (ingekorte) winterperiode blijft weliswaar behouden, om te vermijden dat de bijkomende terrassen, in veel gevallen met zeildoeken afgedekt, het historische stadscentrum ontsieren. (Belga)

"Het terrasreglement stelde dat het tijdens de wintermaanden, van 1 november tot 1 maart, niet is toegelaten om zomerterrassen (de bijkomende terrassen in eilandopstelling op een plein) buiten te zetten", verduidelijkt de Gentse schepen van Middenstand Christophe Peeters (Open Vld). De horeca vond die sperperiode te lang duurde en was van oordeel dat ze op mooie dagen een opportuniteit miste. "Aangezien de strenge winter steeds kort wordt en de stad Gent het belang van commercieel belangrijke periodes voor de horeca onderschrijft, wordt de sperperiode voor het plaatsen en uitbaten van een zomerterras nu ingekort", aldus Peeters. De (ingekorte) winterperiode blijft weliswaar behouden, om te vermijden dat de bijkomende terrassen, in veel gevallen met zeildoeken afgedekt, het historische stadscentrum ontsieren. (Belga)