Op 1 maart van dit jaar opende Michaël Vrijmoed in Gent, in het vroegere restaurant l'Odieux, zijn eigen gelijknamige restaurant. Vandaag werd zijn zaak meteen gepromoveerd tot een eensterrenrestaurant.

Vrijmoed ziet de erkenning als een belangrijke motivatie. 'Van bij het begin hebben we er alles aan gedaan om kwaliteit te brengen', reageert hij. Zijn leermeester, driesterrenchef Peter Goossens, looft Vrijmoeds productkennis en het feit dat hij de juiste combinaties weet te maken. 'Het doet me plezier dat hij een ster krijg. Hij verdient die ster, hij heeft veel in zijn mars. Het is nu werken om die eerste ster veilig te stellen.'

Vrijmoed kreeg de basis van de keuken mee van Guy Van Cauteren van 't Laurierblad, een ambachtsman voor wie hij veel respect heeft. Hij werkte daarna acht jaar in Hof van Cleve.

Danny Horseele, die zijn tweesterrenrestaurant in Dudzele sloot en meteen één ster kreeg voor zijn restaurant in de Gentse Ghelamco Arena, is allerminst ontgoocheld. 'Vergeet niet dat we pas eind september begonnen zijn, één ster is een onverhoopt succes', reageert Horseele. 'Het is een eer dit te behalen. We werken nu op dezelfde basis verder.'

Dat betekent een verdriedubbeling van het aantal sterrenrestaurants in de Arteveldestad. Want ook Jan Van den Bon, de enige Gentse sterrenzaak in de vorige editie van de restaurantbijbel, kon zijn Michelinster vasthouden. De Orangerie van de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem, net buiten de stad, verliest zijn ster.

Brussel levert de meeste sterrenrestaurants: vijftien in totaal. Antwerpen telt zeven sterrenzaken. (DB)

Op 1 maart van dit jaar opende Michaël Vrijmoed in Gent, in het vroegere restaurant l'Odieux, zijn eigen gelijknamige restaurant. Vandaag werd zijn zaak meteen gepromoveerd tot een eensterrenrestaurant. Vrijmoed ziet de erkenning als een belangrijke motivatie. 'Van bij het begin hebben we er alles aan gedaan om kwaliteit te brengen', reageert hij. Zijn leermeester, driesterrenchef Peter Goossens, looft Vrijmoeds productkennis en het feit dat hij de juiste combinaties weet te maken. 'Het doet me plezier dat hij een ster krijg. Hij verdient die ster, hij heeft veel in zijn mars. Het is nu werken om die eerste ster veilig te stellen.'Vrijmoed kreeg de basis van de keuken mee van Guy Van Cauteren van 't Laurierblad, een ambachtsman voor wie hij veel respect heeft. Hij werkte daarna acht jaar in Hof van Cleve. Danny Horseele, die zijn tweesterrenrestaurant in Dudzele sloot en meteen één ster kreeg voor zijn restaurant in de Gentse Ghelamco Arena, is allerminst ontgoocheld. 'Vergeet niet dat we pas eind september begonnen zijn, één ster is een onverhoopt succes', reageert Horseele. 'Het is een eer dit te behalen. We werken nu op dezelfde basis verder.' Dat betekent een verdriedubbeling van het aantal sterrenrestaurants in de Arteveldestad. Want ook Jan Van den Bon, de enige Gentse sterrenzaak in de vorige editie van de restaurantbijbel, kon zijn Michelinster vasthouden. De Orangerie van de Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem, net buiten de stad, verliest zijn ster. Brussel levert de meeste sterrenrestaurants: vijftien in totaal. Antwerpen telt zeven sterrenzaken. (DB)