Gent boven tijdens uitreiking eerste ‘Belgian Hospitality Awards’

© Facebook

Op maandagavond werden voor de allereerste keer acht Belgian Hospitality Awards uitgereikt. De jury met onder meer Debby Pappyn, Vincent Degroote en Tom Palmaerts kozen onder meer het beste restaurant, de beste cocktailbar en beste coffeebar.

Op maandagavond werden voor de allereerste keer acht Belgian Hospitality Awards uitgereikt. De jury met onder meer Debby Pappyn, Vincent Degroote en Tom Palmaerts kozen onder meer het beste restaurant design, de beste cocktailbar en beste coffeebar.

Maandagavond werden voor de allereerste keer The Belgian Hospitality Awards uitgereikt. Dit prestigieuze evenement vond plaats in het Amerikaans Theater. Een tweehonderdtal prominenten uit de horeca- en nightlife wereld waren present tijdens de presentatie van de verschillende categorieën en toostten mee op de 8 winnaars.

De strenge jury bestond uit Vincent Degroote, Rolf Schollaert, Peter Hernou, Bernard Lahousse, Debbie Pappyn, Ruud Belmans en Tom Palmaerts. Als experts in hun domein kozen zij uit de vier Belgische genomineerden hun absolute favoriet. Deze awards zijn een initiatief van het VENUEZ Hospitality & Style Magazine en belonen zes toonaangevende venues, de Horecaondernemer van het jaar en de allerbeste bartender van het jaar. Ondernemers uit de stad Gent mochten 3 awards mee naar huis nemen, die voor beste coffeebar, beste cocktailbar en beste nightlife design.

Wie een goed overzicht wil van de meest innoverende horeca concepten in België, kan vanaf nu “One 100 Hundred ,The Best of Venuez” met de 100 opvallende hotspots van de afgelopen jaren aanschaffen. In deze 256 pagina’s tellende bijbel, uitgebracht in zowel het Nederlands als Frans kan je gerust je lijstje afchecken. (AB)

Best Coffeebar Peter Hernou, barista en wereldkampioen in Latte Arte, koos Labath als dé koffiebar van 2013. Deze Gentse koffiebar met vrolijke inrichting en koffies van hoog niveau won de award en liet de andere genomineerde koffiebars Clouds in my Coffee (Gent), Bar Moka (Brussel) en Bar Jan Cremer (Gent) achter zich.

Best Hotel Design Debbie Pappyn reisde al heel de wereld rond en sliep dit jaar maar een aantal keren in eigen land. Voor deze awards testte ze de genomineerde hotels en koos voor een kleinschalig hotelproject, misschien wel de veemde eend in de bijt. De twee Antwerpse hotels Hotel O Kathedral en Hotel Julien als ook Les Cabanes de Marie uit Arquennes moesten de duimen leggen voor La Suite by Sans Cravate uit Brugge. Dit hotel kreeg een zeer persoonlijke uitstraling door de combinatie tussen vintage, design en technologie.

Best Restaurant Design Venuez verzamelde de afgelopen jaren een indrukwekkende lijst van Belgische restaurants met een zeer origineel restaurant design. Voor deze awards was het moeilijk kiezen en werden volgende top zaken genomineerd: Volta uit Gent, Cuines 33 uit Knokke-Heist, Umami en Graanmarkt uit Antwerpen. Bernard Lahousse koos voor het sterrenrestaurant Cuines 33 omdat dit restaurant een fijne keuken weet te combineren met gastvrijheid en dit geïntegreerd in een prachtig interieurconcept.

Best Nightlife Design Ruud Belmans, bezieler van het designbureau Pinkeye, mocht zich toeleggen op het design van de nachtclubs. Hij trok naar Gent en bezocht Baar en Club69, hij zakte af naar Club Cladestin in Brussel en eindigde in de legendarische discotheek Carré in Willebroek die al meer dan 20 jaar scoort in het Belgische nachtleven. De award ging naar BAAR uit Gent. De inrichting is aan de hand van Lieven Musschoot. Het interieur bestaat uit stevige, robuuste materialen met veel karakter die tegen een stootje kunnen en graffitikunstenaar Steve Locatelli zorgde voor de indrukwekkende muurschildering.

Daredevil Award Tom Palmaerts van Trendwolves ging op zoek naar het horecaconcept met een hoekje af. Hij koos voor een Brussels restaurantconcept dat meteen naar meerdere internationale vestigingen kan uitgebreid worden. Makisu uit Brussel ging met de award naar huis. Deze sushi bar staat bekend om de scherpe prijszetting en het grafisch design op basis van houten skelet met kussens. Brussel scoorde goed in deze categorie, naast het winnende Makisu, waren ook Café Flamingo en het kleurrijke Pixel genomineerd uit onze hoofdstad als ook Balthazar uit Sint Truiden.

Beste cocktailbar en beste mixologist De allerbeste cocktailbars van België werden geselecteerd. Uit Antwerpen werden Sips en Cocktails at Nine genomineerd. Samen met het Blankenbergse L’Apereau en Jigger’s, the Noble Drugstore uit Gent maakten ze kans op de allereerste “Best Cocktailbar” award. Rolf Schollaert overhandigde de award aan het team van Jigger’s en onderstreepte de passie, toewijding en kunst van bartending.

De Best Bartender award werd gegeven door Femke Vandevelde, hoofdredactrice van het magazine Venuez. Zij zette Jeroen Van Hecke in de bloemetjes. Jeroen Van Hecke van L’Apereau blonk uit tijdens de cocktailsessie waarbij ze op basis van een opgelegde bereidingsmethode een creatieve cocktail moesten bereiden. Daarnaast werden de tien kandidaten ook nog een theoretische proef opgelegd en wist Jeroen de jury te verbazen met de speed & efficiency ronde.

Hospitality & Style Award De moeder van alle awards maandag, werd uitgereikt door de bezieler van het Belgische Venuez en dus de organisator van de awardshow. Vincent Degroote mocht de horecaondernemersgroep die uitblinkt in visie en gastrvrijheid op het podium roepen. Deze award ging naar de Antwerpse Velvet Group. Met zowel restaurants (Umami, Danieli il Divin), bars (Soho Bar) en zelfs een hotel (De Kroon) in het portfolio bestrijkt Velvet Group de integrale hospitality scene. Eddy Roothaert zit al meer dan 20 jaar in de sector en leerde het vak van zijn vader, een horecaondernemer in hart en nieren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content