Genomineerden voor beste groenterestaurant van het jaar zijn bekend

© /

Vier restaurants uit Vlaanderen, vier uit Wallonië en drie uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. Ontdek alle genomineerde restaurants (en stem mee).

Vier restaurants uit Vlaanderen, vier uit Wallonië en drie uit Nederland dingen mee naar de titel van Beste Benelux Groenterestaurant 2016. Dat besliste een professionele jury onder leiding van Groentekok Frank Fol met medewerking van Gault&Millau.

De huidige ‘beste groenterestaurants van 2015’ in ons land zijn Graanmarkt 13 uit Antwerpen en het Waalse Le Coq aux Champs uit Soheit-Tinlot. Volgende restaurants zitten nu al te trappelen om de titel over te nemen.

Dit zijn de genomineerden voor Vlaanderen:

De Vijf Seizoenen in Brakel

L’Air des Sens in Zoutleeuw

Vrijmoed in Gent

De Poorterij in Dilsen

Genomineerden voor Wallonië:

Notos in Brussel

L’Eveil des Sens in Montigny-le-Tilleul

Lou Férri in Havelange

Le Val d’Heure in Montigny-le-Tilleul

Genomineerden voor Nederland:

Het Panbos in Katwijk aan Zee

The Scelta Kitchen in Venlo

Klavertje Vier in Vierhouten

Genomineerden voor beste groenterestaurant van het jaar zijn bekend
© iStock

De jury, onder leiding van Frank Fol, zal de genomineerde restaurants de volgende maanden één voor één bezoeken en beoordelen. Daarna wordt er een winnaar uit elke regio gekozen.

Zoals elk jaar kan ook het publiek meestemmen. Bezoekers van de genomineerde restaurants kunnen hun ervaringen en oordeel meedelen via de website www.denkgroenten.info. Hun commentaren en stemmen tellen mee voor 25% in de beoordeling van het beste Groenterestaurant.

De winnaars worden bekendgemaakt in mei, tijdens de voorstelling van de derde editie van De Groene Gault&Millau. Dan kennen we meteen ook de laureaten in de andere categorieën, zoals beste veggie-restaurant, mooiste groente&fruit-winkel, restaurant dat de lekkerste groentegerechten voor kinderen maakt, restaurant met perfecte balans tussen smaak&gezondheid, enzovoort.

De prijs voor het beste Groenterestaurant werd in 2009 gelanceerd door Frank Fol, in samenwerking met de culinaire gids Gault&Millau.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content