Geniet van slow drip koffie in het Jacqmotte Pop-up Atelier in Antwerpen

Vanaf 7 november en tot eind december kan je in de Antwerpse Huidevettersstraat koffie degusteren die bereid werd volgens het ‘Jacqmotte Slow Drip koffieritueel’.

Vanaf 7 november en tot eind december kan je in de Antwerpse Huidevettersstraat koffie degusteren die bereid werd volgens het ‘Jacqmotte Slow Drip koffieritueel’. Ga langs en vervoeg Jacqmotte in hun queeste naar perfectie.

Sinds meer dan 185 jaar branden de Meester Koffiebranders bij Jacqmotte hun koffiebonen met erg veel precisie. De kennis en expertise wordt van generatie op generatie doorgegeven, waardoor de complexiteit van de melanges steeds wordt gekoesterd en verbeterd.

Eeuwenlange expertise in je kopje

In het ‘Jacqmotte Pop-up Atelier’ belooft het koffielabel de absolute koffie-ervaring voor koffiefans. Peter Pintens Marketing Directeur legt uit: ‘Er zullen 3 Jacqmotte creaties aangeboden worden: elk met een unieke brandwijze en specifiek aromapallet. Iedere creatie wordt door de ‘Jacqmotte Barista’ met precisie gezet, zonder concessies. Hierbij staat de beleving en het overdragen van eeuwenlange expertise centraal.’

Voor het karakteristieke interieur werd samengewerkt met design studio Pinkeye. ‘De combinatie van messing, hout en marmer roept de elegantie en stijl op van het vroegere ‘Maison Jacqmotte’, de winkel waar het in 1828 allemaal mee begon. Eigentijdse elementen zoals verlichting, gemaakt uit porseleinen koffiefilter houders worden gecombineerd met klassieke designstoelen geïnspireerd op de ontwerpen van Thonet’, aldus Creatief Directeur Ruud Belmans.

Slow Drip

Voor het ‘Jacqmotte Slow Drip koffieritueel’ werd de ‘Jacqmotte Slow Drip’ ontwikkeld. Er werd gekozen voor een houten boog, een porseleinen filterhouder en een transparante tas. Het systeem zou volgens Jacqmotte zorgen voor een intense en verrijkende koffie-ervaring. De centrale locatie van het pop-up atelier nodigt shoppers, toevallig voorbijgangers en koffiekenners uit tot binnenspringen en genieten van een bakje troost. (LP)

Degenen die geïnspireerd werden om thuis zelf te creëren kunnen accessoires terugvinden in de ‘Jacqmotte Pop-up Atelier’ cadeauwinkel of op de webshop www.jacqmotte.be. De Slow Drip kost 39.99 euro.

Jacqmotte Pop-up Atelier

Huidevettersstraat 42, Antwerpen.

Uitsluitend geopend op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen tot 23 december 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content