Geniet van gastronomische lunch hoog in Brusselse hemel

Dinner in the Sky is een unieke kans om de Brusselse haute cuisine te ontdekken op een bijzondere manier. Een sterrenchef bereidt een gastronomische vijfgangenlunch hoog in de Brusselse hemel, met uitzicht op de hoofdstad. Deze editie staat in teken van de Italiaanse keuken.

Dinner in the Sky is een unieke kans om de Brusselse haute cuisine te ontdekken op een bijzondere manier. Een sterrenchef bereidt een gastronomische vijfgangenlunch hoog in de Brusselse hemel, met uitzicht op de hoofdstad. Deze editie staat in teken van de Italiaanse keuken.

Na een wereldtournee in het gezelschap van sterrenchefs, waaronder Joël Robuchon, Pierre Gagnaire en Alain Passard, neemt Dinner in the Sky de hemel in boven het Jubelpark. Zeven Brusselse sterrenchefs maken zich meester van het fornuis op indrukwekkende hoogte.

Op gebied van sterrenchefs moet Brussel niet onderdoen voor andere hoofdsteden. Integendeel, met 19 sterrenrestaurants telt onze hoofdstad voortaan zelfs meer sterren dan Berlijn, Rome of Milaan.

Surrealistisch gastronomische beleving

Een van de absolute hoogvliegers onder de meest surrealistische gastronomische concepten is ‘Dinner in the Sky’. Op zeven jaar tijd verwierf ‘Dinner in the Sky’ wereldfaam en kreeg het een stevige reputatie onder sterrenchefs.

‘Dinner in the Sky’ is op en top Belgisch en Brussels, en scheert intussen hoge toppen in meer dan 45 landen. ‘Dinner in the Sky’ wil dat succes delen met de stad waar het allemaal begon. Zo ontstond ‘Brussels in the Sky’: een gastronomisch festival dat in 2013 voor het eerst werd georganiseerd in samenwerking met VisitBrussels. Tijdens het festival worden 7 Brusselse sterrenchefs uitgedaagd om een eigen interpretatie te geven van de gastronomische cultuur uit een gastland. Het gastland dat deze tweede editie de show steelt is Italië.

Dagelijks bereidt en serveert een van de 7 topchefs een gastronomische vijfgangenlunch voor 22 genodigden en 2 diners in de hemel van Brussel. (LP)

De 7 Brusselse sterrenchefs:

–? Yves Mattagne van Sea Grill**

–? Lionel Rigolet van Comme chez Soi**

–? Pascal Devalkeneer van Chalet de la Forêt**

–? David Martin van La Paix*

–? Giovanni Bruno van Senzanome*

–? Bart De Pooter van Wy*

–? Luigi Ciciriello van La Truffe Noire*

Info & Reservaties: www.dinnerinthesky.be Nog tot 29 juni in het Brusselse Jubelpark.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content