Geniet tot de winter van je oogst: brouw je eigen drank

© Getty Images/iStockphoto

Oogsttijd, dat betekent vaak overdaad. Plots heb je zoveel courgetten dat je diepvriezer er vol mee zit, eet je sla tot hij je oren uitkomt en ben je zelfs de lekkerste bessen beu gegeten. Gelukkig snelt Knack Weekend je ter hulp met elke zaterdag een nieuw bewaaridee. Vandaag: bijzondere dranken.

Het is weekend, dus je hebt misschien wel wat meer tijd om aan de slag te gaan met de opbrengst van je harde werk in de moestuin. Blancheren of massa’s soep maken en vervolgens invriezen: dat ken je al. Maar op een bepaald moment is je diepvriezer nu eenmaal óók verzadigd. Daarom komen wij de komende weken en maanden met bewaarinspiratie waar je misschien nog niet aan had gedacht. Vandaag: maak eens drank met je opbrengst!

Wijn, mede, cider, bier, cocktails en enkele alcoholvrije brouwsels: je vindt het allemaal in Brouw het zelf van de Two Thirsty Gardeners Richard Hood en Nick Moyle. Moestuinoverschotten worden verwerkt tot de meest verrassende drankjes, en dat allemaal bijjou thuis en met een glasheldere begeleiding.

Geniet tot de winter van je oogst: brouw je eigen drank
© Forte Culinair

Wij mogen je er drie recepten uit voorschotelen.

Als je deze recepten uitprobeert, mag je ons het resultaat altijd laten weten via KnackOogst@knack.be of op de sociale media, met de vermelding #KnackOogst. Veel brouwplezier!

Brouw het zelf van Richard Hood en Nick Moyle (Forte Culinair, 19,95 euro)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content