Gegrilde jakobsnoten

Ingrediënten:

Ingrediënten:

Voor 4:

12 losgemaakte sint-jakobsnoten, elk ongeveer 50 g. Sluitspier verwijderd.

6 dunne plakken prosciutto (Italiaanse lucht gedroogde ham), in de lengte gehalveerd.

Voor de marinade:

3 el gesnipperde sjalotten

3 el vers geperst citroensap

2 el olijfolie

1,5 el dijonmosterd

0,75 el gedroogde dragon

versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

Omwikkel elke noot met één reep ham en steek deze vast met een cocktailprikker.

Meng de ingrediënten voor de marinade in een platte schaal.

Wentel de noten voorzichtig in de marinade en leg ze naast elkaar.

Bedek de schaal met vershoudfolie en koel de jakobsnoten 1 uur in de koelkast.

Verwarm de barbecue voor, directe grillmethode. Maak het grillrooster met de borstel schoon. Leg de sint-jakobsnoten met de platte kant naar onder op het grillrooster en grill ze aan een kant op

gemiddelde warmte gedurende 4 tot 6 minuten. Met gesloten deksel, tot ze lichtbruin en van binnen niet meer glazig zijn. Keer ze één keer. Haal ze van het grillrooster.

Schik de sint-jakobsnoten op een bedje van radijsscheuten en kruiden, en serveer warm als aperitiefhapje.

Wijntip: een aromatische witte wijn als een Vignerons de Tutiac (Découverte) – 2014 (Blayes Côtes de Bordeaux) of een Château Lataste – 2013 (een Entre-Deux-Mers).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content