Voor 4:

4 zeetongen (gegut en gestroopt, maar op hun geheel)

boter

peper en zout

1 bos radijzen

100 g champignons

verse bieslook

Voor de mosterdsaus:

500 g boter

3 eierdooiers

het sap van een halve citroen

2 el Dijonmosterd

2 dl room

peper en zout

Maak eerst de saus. Laat de boter smelten. Klop in een pan de eierdooiers met het citroensap, de mosterd en een scheut water tot een gebonden schuim. Voeg nadien al kloppend de boter toe tot een dikke saus ontstaat. Klop de room eronder en kruid met peper en zout.

Bak de zeetongen net gaar in boter. Kruid ze licht met peper en zout. Schik ze op individuele borden en overgiet met de saus. Gratineer onder de grill (in ongeveer 5 min.). Werk de borden af met plakjes radijs en schijfjes rauwe champignon. Versier eventueel met verse bieslook.

Tijd: 40'

Moeilijk: 3

Voor 4: 4 zeetongen (gegut en gestroopt, maar op hun geheel)boterpeper en zout1 bos radijzen100 g champignonsverse bieslookVoor de mosterdsaus: 500 g boter3 eierdooiershet sap van een halve citroen2 el Dijonmosterd2 dl roompeper en zoutMaak eerst de saus. Laat de boter smelten. Klop in een pan de eierdooiers met het citroensap, de mosterd en een scheut water tot een gebonden schuim. Voeg nadien al kloppend de boter toe tot een dikke saus ontstaat. Klop de room eronder en kruid met peper en zout.Bak de zeetongen net gaar in boter. Kruid ze licht met peper en zout. Schik ze op individuele borden en overgiet met de saus. Gratineer onder de grill (in ongeveer 5 min.). Werk de borden af met plakjes radijs en schijfjes rauwe champignon. Versier eventueel met verse bieslook.Tijd: 40'Moeilijk: 3