De kookwedstrijd "Beste Juniorkok van België" in de hotelschool in Oostende, die zou plaatsvinden op dinsdag 30 april, is afgelast omdat er te weinig kandidaten zijn. Dat maakte de organisator, de Unie van Oud-leerlingen van de hotelschool Oostende.

De wedstrijd zou voor de 43e keer georganiseerd worden in de keukens van de school. Een lees-, keuken- en proefjury zou de kandidaten beoordelen.

"Onze wedstrijd, bekend als de kleine Prosper Montagné, is een van de belangrijkste kookwedstrijden van het land. Dit jaar moesten kandidaten een bereiding maken van varkenshaasje. Maar er waren slechts twee inzendingen. De voorbije jaren waren er veel meer inzendingen waardoor we een selectie konden maken en zes finalisten overhielden die het in een kookduel tegen elkaar opnamen", zo duidt Luc Deroo, voorzitter van de Unie.

De vereniging richt nu een denktank op om na te gaan hoe ze de wedstrijd kan bijsturen. "We willen de wedstrijd in 2014 zeker opnieuw organiseren. We kozen uiteindelijk voor een afgelasting om de kwaliteit van onze wedstrijd niet in het gedrang te brengen", zo liet Luc Deroo weten. Het banket dat 's avonds volgt op de wedstrijd vindt wel plaats. (Belga/DB)

De kookwedstrijd "Beste Juniorkok van België" in de hotelschool in Oostende, die zou plaatsvinden op dinsdag 30 april, is afgelast omdat er te weinig kandidaten zijn. Dat maakte de organisator, de Unie van Oud-leerlingen van de hotelschool Oostende. De wedstrijd zou voor de 43e keer georganiseerd worden in de keukens van de school. Een lees-, keuken- en proefjury zou de kandidaten beoordelen. "Onze wedstrijd, bekend als de kleine Prosper Montagné, is een van de belangrijkste kookwedstrijden van het land. Dit jaar moesten kandidaten een bereiding maken van varkenshaasje. Maar er waren slechts twee inzendingen. De voorbije jaren waren er veel meer inzendingen waardoor we een selectie konden maken en zes finalisten overhielden die het in een kookduel tegen elkaar opnamen", zo duidt Luc Deroo, voorzitter van de Unie. De vereniging richt nu een denktank op om na te gaan hoe ze de wedstrijd kan bijsturen. "We willen de wedstrijd in 2014 zeker opnieuw organiseren. We kozen uiteindelijk voor een afgelasting om de kwaliteit van onze wedstrijd niet in het gedrang te brengen", zo liet Luc Deroo weten. Het banket dat 's avonds volgt op de wedstrijd vindt wel plaats. (Belga/DB)