We bevinden ons op een 'beslissend moment in de wereldgeschiedenis'. Net als andere organisaties zal de universiteit actie ondernemen om de CO2-uitstoot te beperken. Het Britse parlement had in mei, na hevig protest van milieu-activisten, de klimaatnoodtoestand uitgeroepen.

Het bannen van rundvlees is niet de enige maatregel die de universiteit neemt. Vanaf september betalen studenten en universiteitspersoneel tien pence (elf eurocent) op waterflessen en wegwerpbekers uit plastic. De inkomsten zullen rechtstreeks vloeien naar groene initiatieven van studenten. Ook zal de universiteit meer zonnecollectoren installeren op de campus in het zuidoosten van de Britse hoofdstad en investeren in de aanleg van volkstuintjes.

We bevinden ons op een 'beslissend moment in de wereldgeschiedenis'. Net als andere organisaties zal de universiteit actie ondernemen om de CO2-uitstoot te beperken. Het Britse parlement had in mei, na hevig protest van milieu-activisten, de klimaatnoodtoestand uitgeroepen. Het bannen van rundvlees is niet de enige maatregel die de universiteit neemt. Vanaf september betalen studenten en universiteitspersoneel tien pence (elf eurocent) op waterflessen en wegwerpbekers uit plastic. De inkomsten zullen rechtstreeks vloeien naar groene initiatieven van studenten. Ook zal de universiteit meer zonnecollectoren installeren op de campus in het zuidoosten van de Britse hoofdstad en investeren in de aanleg van volkstuintjes.