Geen groene vingers? Laat het over aan deze robot!

© .

Jij houdt wel van verse groenten en fruit uit eigen tuin, maar niet van urenlang wroeten in de aarde? Dan is FarmBot Genesis misschien wel iets voor jou, want de robot is volledig zelf in staat om jou een jaar lang van lekkers te voorzien.

FarmBot Genesis zal het hele jaar door jouw moestuin onderhouden. Of het nu om tomaten gaat of over pompoenen: de robot plant ze zelf, geeft ze op tijd water en verwijdert onkruid. Het enige dat jij nog moet doen, is de oogst innen.

Je kan de FarmBot Genesis instructies geven via een app. Zo kies jij, en niet de robot, wat je allemaal in je tuin wilt en op welke plaats dat moet komen. Dat klinkt al erg leuk, maar het wordt alleen maar beter: FarmBot Genesis is een open source project, waardoor de 3D-modellen gratis online beschikbaar zijn. Een beetje klusser kan dus zijn eigen moestuinrobot bouwen. Een kant-en-klare robot kost dan weer 2,900 dollar (ongeveer 2.640 euro).

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content