Geen finaleplaats voor Daphne Aers

De 31-jarige Daphne Aers uit Waarschoot greep deze week net naast het felbegeerde ticket voor de finale en wordt dus zeker niet de Beste Hobbykok van Vlaanderen.

De 31-jarige Daphne Aers uit Waarschoot, eigenares van een bedrijf in artisanale kaas- en garnaalkroketten en mama van twee, greep deze week net naast het felbegeerde ticket voor de finale en wordt dus zeker niet de Beste Hobbykok van Vlaanderen.

U greep net naast een finaleticket? Daphne Aers: “Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik net niet bij de laatste twee ben. Aan de andere kant besef ik ook wel dat dit deel uitmaakt van het programma: vanaf het moment dat je erin stapt, weet je dat je er elk moment zonder pardon er ook weer uit kan liggen. Eigenlijk ben ik best trots dat ik zo ver geraakt ben. Ik heb altijd mijn best gedaan en ben dan ook heel tevreden met mijn parcours. Ik serveerde de chefs deze week een Oosterse versie van rundvlees, niet echt het supergerecht in deze fase van de wedstrijd. Ik was deze week ook heel zenuwachtig en ietsje te onzeker. Een combinatie van al die dingen heeft me waarschijnlijk de das om gedaan.”

Kijkt u op een positieve manier terug op uw deelname?

“Zeker. De grootste motivatie om me in te schrijven voor het programma was dat ik er veel van zou bijleren. Toen ik vorig jaar zag welke opdrachten en kansen de kandidaten kregen dacht ik: dit wil ik ook. Ik heb het gevoel dat ik daarin geslaagd ben, zeker naar het einde van het programma toe heb ik veel geleerd. In het begin was het allemaal een beetje zoeken, zeker met al die camera’s op je neus, maar eens ik dat gewend was, kon ik me focussen op het culinaire werk en de samenwerking met de chefs. Het hele programma was voor mij een leerrijke en unieke ervaring.”

U houdt zelf van een natuurlijke keuken. Wat houdt dat juist in? “Ik houd eigenlijk vooral niet van ingewikkelde sauzen en gerechten waarbij smaken onherkenbaar zijn en je soms niet eens meer proeft welke ingrediënten er juist gebruikt zijn. Daarom ga ik voor een meer natuurlijke, sobere keuken waarin de smaken puur blijven. Ik werk daarbij wel met de meest gangbare kruiden, maar probeer een beetje te experimenteren en combineren. Omdat ik zelf twee jonge kinderen heb, staan er bij ons trouwens ook wel eens geregeld simpelere gerechten op het menu: zo kunnen ze bijvoorbeeld erg blij zijn met kip met appelmoes.”

Wie wordt er volgens u De Beste Hobbykok van Vlaanderen?

“Dat is echt heel moeilijk in te schatten. De twee finalisten zijn totaal verschillend, maar zijn elk in hun eigen stijl echt aan elkaar gewaagd. Ik denk dat veel zal afhangen van de keuze van het menu, welke ingrediënten en combinaties er gemaakt zullen worden. Ik denk dat winnaar die kok zal zijn die er het best in slaagt zo verrassend mogelijk uit de hoek te komen.”

Hanne Vlogaert

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content