Gebakken eendenborst met tarte tatin van rode ui en gemarineerde jonge rodekool

Voor 4:

Voor 4:

4 rode uien

3 dl port

peper en zout

1 kant-en-klare rol bladerdeeg

4 eendenborsten (bij voorkeur magret)

1 kleine jonge rode kool

1 rode ui

50 g verse frambozen

1 dl vinaigrette (1 dl olijfolie gemengd met het sap van 1 citroen en gekruid met peper en zout)

Schil de rode uien en snij overlangs in tweeën. Stoof gaar in de port met peper en zout. Haal uien uit de port en laat uitlekken. Beleg de onderkant van de uien met een ronde plak bladerdeeg (ong. 1 cm groter in diameter dan de ui) en plooi de uiteinden van het deeg naar binnen om een mooie rand te verkrijgen. Bak met het deeg naar boven 20 min. op 180°C tot het deeg krokant is.

Snij het vel van de eend kruisgewijs in tot op het vlees en leg de borsten met de velkant onderaan in een droge pan. Bak rosé en laat 5 min. rusten uit de pan.

Snij de rodekool flinterdun, voeg brunoise van rode ui en in stukken getrokken frambozen toe en marineer 10 min. in de vinaigrette. Kruid met peper en zout. Serveer met de eend en de tarte tatin van rode ui.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content