Gault&Millau bekroont het beste festivalfood op Tomorrowland

Taco Pork Belly © /

Ook dit jaar schuimde een kleine delegatie van Gault&Millau-inspecteurs het feeërieke festivalterrein Tomorrowland af op zoek naar de beste foodstands.

Voor het vierde jaar op rij mengden enkele inspecteurs van de gastronomische gids Gault&Millau zich onder de festivalgangers om het grote foodaanbod aan een kritische blik te onderwerpen en de beste gerechten te onderscheiden. Daarbij keek het gezelschap naar criteria zoals sfeer en bediening, smaak, gebruikte ingrediënten en gezondheid. Uit de meer dan zestig foodstands werden drie gerechten bekroond.

Gault&Millau bekroont het beste festivalfood op Tomorrowland

Voor het beste festivaleten moest je aanschuiven aan het kraampje met de ‘Taco Pork Belly‘ op de kaart. ‘Een mooi gevulde taco met sappige stukjes varkensbuik, avocado, sla, krokante groentjes en verse kruiden’, zo oordeelden de inspecteurs. ‘De balans tussen de ingrediënten was uitmuntend en het vettige van het vlees werd mooi uitgebalanceerd met de frisse groentjes en kruiden’, klonk het. Het tacobroodje was zacht, gemakkelijk te vouwen, en dus ook ‘festival food’ bij uitstek.

De award voor het gezondste festivalgerecht ging naar een sandwich van Greenway: de ‘Korean BBQ pulled soy sandwich‘. Een krokant broodje werd gevuld met een vegetarisch vleesalternatief op basis van soja, kimchi, chili-vanille aioli en een frisse kruidensalade. ‘De smaak van de vleesvervanger op basis van soja was uitzonderlijk en het geheel was een gezond, superlekker festivalgerecht’, aldus het rapport.

Gault&Millau bekroont het beste festivalfood op Tomorrowland

Het meest innovatieve festivalgerecht was het ‘Belgitude’-dessert, een toppertje van chocoladeproducent Callebaut die voor de gelegenheid al het beste uit de Belgische keuken verenigde: Brusselse ‘wafel & chocolade’-frietjes geserveerd met ‘Ganoyaise’ en ‘BEtchup’. De frietjes waren gemaakt van versgebakken wafels, gevuld met chocolade en gesneden in de vorm van Belgische frietjes. Ze werden geserveerd met chocoladesaus om te deppen, een mayonaise van witte chocolade en citroen, en afgewerkt met een bolletje frambozenijs als variant op ketchup.

Door deze inspecties wil Tomorrowland blijven evolueren op gastronomisch vlak en het aanbod van het festivaleten optimaliseren naar volgend jaar toe. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content