Naast Kobe Desramaults van 'In de Wulf' doet ook de Antwerpenaar Dario Puglia zijn intrede in de meest exclusieve culinaire groep Gelinaz. Gelinaz is een internationale avant garde groepering van grensverleggende culinaire pioniers die op een kunstzinnige manier hun ideeën over koken en eten uitdragen. Bezieler is Andrea Petrini , culinaire autoriteit en creatieve geest die hiervoor een vaste team van sterrenchefs heeft samengesteld met o.a. René Redzepi (Noma, Dk), Magnus Nillson (Faviken, S), Massimo Bottura (La Francescana, I), Daniel Patterson (Coï, USA), Davide Escabin (Combal Zero, I), Inaki Aizpitarte (Chateaubriand,FR) en Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter).

De eerste performance vond recent plaats in Gent waar een exclusief diner, op basis van het 200 jaar oude recept van de Gentse chef Cauderlier, werd gepresenteerd door 20 internationale topchefs. Tijdens dit evenement deed Dario Puglia zijn intrede. Petrini vroeg namelijk om een doggy bag te maken om aan de genodigden mee te geven. Dario had dit zakje sympathiek 'underdoggy bag' getiteld.

Dario Puglia heeft een restaurant in Antwerpen, zonder ster en niet te vinden in de San Pellegrino top-50, maar hij wordt wel gezien als de ambassadeur van de nieuwe Italiaanse keuken. Hij brengt een gastronomische keuken, fris en oprecht, opgebouwd rond zijn jeugdherinneringen. Hij profiteert daarbij van de mooie producten van bij ons en uit de rest van Europa.

Dario Puglia is bovendien geen onbekende in de internationale culinaire wereld. Petrini volgt hem al jaren en reeds in 2004 heeft hij Dario uitgeroepen tot beste Italiaanse restauranthouder in het buitenland in het magazine Gambero Rosso (Italie) en in Gault Millau Magazine (Frankrijk).

De tweede editie van Gelinaz speelt in Lima, Peru. Thema van het diner is oktopus,een tribute aan Gaston Acurio. (RDM)

Naast Kobe Desramaults van 'In de Wulf' doet ook de Antwerpenaar Dario Puglia zijn intrede in de meest exclusieve culinaire groep Gelinaz. Gelinaz is een internationale avant garde groepering van grensverleggende culinaire pioniers die op een kunstzinnige manier hun ideeën over koken en eten uitdragen. Bezieler is Andrea Petrini , culinaire autoriteit en creatieve geest die hiervoor een vaste team van sterrenchefs heeft samengesteld met o.a. René Redzepi (Noma, Dk), Magnus Nillson (Faviken, S), Massimo Bottura (La Francescana, I), Daniel Patterson (Coï, USA), Davide Escabin (Combal Zero, I), Inaki Aizpitarte (Chateaubriand,FR) en Kobe Desramaults (In de Wulf, Dranouter). De eerste performance vond recent plaats in Gent waar een exclusief diner, op basis van het 200 jaar oude recept van de Gentse chef Cauderlier, werd gepresenteerd door 20 internationale topchefs. Tijdens dit evenement deed Dario Puglia zijn intrede. Petrini vroeg namelijk om een doggy bag te maken om aan de genodigden mee te geven. Dario had dit zakje sympathiek 'underdoggy bag' getiteld. Dario Puglia heeft een restaurant in Antwerpen, zonder ster en niet te vinden in de San Pellegrino top-50, maar hij wordt wel gezien als de ambassadeur van de nieuwe Italiaanse keuken. Hij brengt een gastronomische keuken, fris en oprecht, opgebouwd rond zijn jeugdherinneringen. Hij profiteert daarbij van de mooie producten van bij ons en uit de rest van Europa. Dario Puglia is bovendien geen onbekende in de internationale culinaire wereld. Petrini volgt hem al jaren en reeds in 2004 heeft hij Dario uitgeroepen tot beste Italiaanse restauranthouder in het buitenland in het magazine Gambero Rosso (Italie) en in Gault Millau Magazine (Frankrijk). De tweede editie van Gelinaz speelt in Lima, Peru. Thema van het diner is oktopus,een tribute aan Gaston Acurio. (RDM)