Het weekend gaat van start met een authentieke folkloremarkt op zaterdag 23 juni. De leden van de Orde van de Paardevisser staan aan het fornuis en verwennen de kustbezoekers met een dampende kop garnaalsoep. Daarna nemen de kruiers en paardenvissers van Oostduinkerke het tegen elkaar op in een wedstrijd garnaalvissen. Hun opbrengst wordt op de Zeedijk gekookt en kan ter plekke geproefd worden: verser vind je ze niet!

Behalve veel proeven kan je je ook laten onderdompelen in de cultuur van de garnaalvissers. Zo kan je je verwachten aan een wervelend optreden van straattheater Mariette Crevette, een traditionele zeewijding en een garnaalstoet.

Meer info: www.visitkoksijde.be/nl/garnaalfeesten-garnaalstoet

Het weekend gaat van start met een authentieke folkloremarkt op zaterdag 23 juni. De leden van de Orde van de Paardevisser staan aan het fornuis en verwennen de kustbezoekers met een dampende kop garnaalsoep. Daarna nemen de kruiers en paardenvissers van Oostduinkerke het tegen elkaar op in een wedstrijd garnaalvissen. Hun opbrengst wordt op de Zeedijk gekookt en kan ter plekke geproefd worden: verser vind je ze niet! Behalve veel proeven kan je je ook laten onderdompelen in de cultuur van de garnaalvissers. Zo kan je je verwachten aan een wervelend optreden van straattheater Mariette Crevette, een traditionele zeewijding en een garnaalstoet. Meer info: www.visitkoksijde.be/nl/garnaalfeesten-garnaalstoet