Galicia: Minder maar beter

Café, pension en restaurant Galicia heet de zaak van Pepe Pena nog altijd. De Galicische uitbater maakt paella op het moment zelf.

Café, pension en restaurant Galicia heet de zaak van Pepe Pena nog altijd. Vroeger gaf de restaurateur in Antwerpen ook onderdak aan Spaanse vrachtwagenchauffeurs. Maar die slapen nu in hun comfortabele stuurcabines. De toog wordt nog gefrequenteerd door Spaanse inwijkelingen die elkaar opzoeken om een kaartje te leggen.

Het restaurantgedeelte lokt bijna uitsluitend Belgen die door de Galicische uitbater in het Frans ontvangen worden. Hij maakt paella op het moment zelf en heeft daarvoor veertig minuten bereidingstijd nodig. Vaste klanten bellen vooraf wanneer ze er aankomen zodat ze onmiddellijk aan tafel kunnen gaan. De Bombarijst zelf is van superieure kwaliteit. Pepe Pena gebruikt het Spaanse merk SOS, dat iets duurder is dan andere maar dat goed zijn vastekorrelstructuur bewaart. Zijn paella kent geen aanzet tot socarrat.

Garnituur voor twee personen omvat paprika’s, (te ver) gegaarde gamba’s en langoustines, stukgekookte venus- en, tapijtschelpen, taaie inktvis, droge mosselen en kippenboutjes van wisselende kwaliteit (13 euro p.p.). Met minder maar beter bereide producten zou deze paella aanzienlijk aan kwaliteit kunnen winnen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content