Gå Nord pop-up: een pittig huwelijk tussen Oosterse en Scandinavische keuken

Ponzu merengue | koriander | sesam © Ga Nord / Facebook

Begin volgend jaar opent in Antwerpen-Noord de nieuwe gastronomische hotspot Gå Nord, waar de Oosterse en Scandinavische keuken elkaar zullen ontmoeten. Wie benieuwd is naar het nieuwe concept hoeft gelukkig niet te wachten op die opening, want de zaakvoerders serveren hun lekkers nu al in een pop-up versie.

Het is nog even wachten tot Nikolaj Kovdal en Sven Wille hun nieuwe restaurant in het Koetshuis op Antwerpen-Noord kunnen openen op 17 januari. Tot dan laten ze het publiek al kennis maken met hun bijzondere keuken in een pop-uprestaurant in de Little Brewers Winter Garden. De combinatie tussen Oosterse en Scandinavische keuken is namelijk geen alledaagse. (Maar – spoiler alert – wel een erg geslaagde.)

Achter het fornuis van Gå Nord (Deens voor ‘Ga naar het Noorden) zal de Nederlandse chef Timothy Tynes staan. Hij volgt de ‘wabi-sabi’ filosofie en zet dus ten volle in op eenvoud van smaak: “Ik wil dat mensen begrijpen wat ze aan het eten zijn: als je een pinda eet, proef je dat duidelijk. Voor mij gaat het om door zo weinig mogelijk handelingen een zo rijk mogelijke smaak te creëren.” Dat doet hij het liefst met biologische en lokale producten. Een toegankelijk concept dus, waar een veelvoud aan verrassende smaken te ontdekken valt.

Binnen die keuken eisen originele (non-alcoholische) dranken hun rechtmatige plek op. Denk aan waterkefir, kombucha en sappen maar ook aan bio- en natuurwijnen, speciale bieren en crafted cocktails van de hand van de Deense barman Jonas Skovhus.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Praktisch

Een lunchmenu in de Gå Nord pop-up is verkrijgbaar vanaf 28 euro, voor een vier-, vijf- of zesgangenmenu betaal je 48, 58 of 68 euro.

Boomgaardstraat 17, 2018 Antwerpen

Openingsuren

Wo : 18u – 20u

Do & Vr : 12u – 14u30 | 18u – 20u

Za & Zo : 18u – 20u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content