Frederic Van Laethem (27) gaf zijn salesjob op om met zijn vader gezonde chocolade te maken

© JOHAN JACOBS

Handelsingenieur die de hobby van zijn vader commercialiseert. Samen richtten ze een nieuw label Belgische chocolade op.

“Mijn vader is dokter van beroep, maar heeft sinds jaren een uit de hand gelopen hobby. In een atelier onder zijn praktijk in de Bagattenstraat maakt hij al twaalf jaar zijn eigen chocolade, liefst zo gezond mogelijk. Destijds waren dat pralines met fruitvulling, tegenwoordig maakt hij tabletten op basis van rijstmelk, waardoor de chocolade lactose- en glutenvrij is. Vegan avant la lettre. Hij is intussen 62 maar blijft vernieuwen.

Mijn vader en ik willen nu van zijn recepten een commercieel succes maken, samen met chocolatier Sean Bael. Ik ben handelsingenieur van opleiding, dus we vullen elkaar aan. We zijn samen een nieuw label Belgische chocolade gestart : King Monty, afgeleid van een 15de-eeuwse koning van de Azteken. Ik had een salesjob maar gaf die op om in dit avontuur te stappen. Ik liet studio Pinkeye grafisch design voor de tabletten en de verpakking ontwerpen. Er is een website en we hebben ook al enkele verkooppunten zoals JeanBon in Brussel. Daarnaast lopen er gesprekken met supermarkten.

De hobby van mijn vader heeft mij altijd gefascineerd. Als kind zat ik op het Sint-Barbaracollega, om de hoek van de Bagattenstraat. Na school ging ik elke dag naar het atelier om te proeven. Dat we dit nu samen kunnen ondernemen, maakt het verhaal voor mij compleet.”

kingmonty.com

VEERLE HELSEN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content