Fransen zijn – in vergelijking met Belgen – zeer matige bierdrinkers

© Thinkstock

Met 30 liter per jaar zijn de Fransen matige bierdrinkers onder de Europeanen. De Belgen slokken 85 liter naar binnen.

Met 30 liter per jaar zijn de Fransen matige bierdrinkers onder de Europeanen. De aangekondigde verhoging van de taks op deze drank zal de situatie op deze al dertig jaar dalende markt wellicht niet verbeteren.

In 2009 dronken de Fransen gemiddelde 30 liter bier, waardoor ze volgens de Franse Brouwers de voorlaatste consumenten zijn in Europa. De Tsjechen verzwelgen het meeste gerstenat met 135 liter per jaar. De Belgen slokken 85 liter naar binnen.

In Frankrijk domineert wijn de alcoholmarkt met 56 procent. Daarna komen geestrijke dranken (25 procent) en bier (nauwelijks 16 procent).

De Franse biermarkt daalt al dertig jaar structureel. In 2010 is in totaal bijna 20 miljoen hectoliter bier gedronken, wat 1,7 procent minder is dan in 2009.

Frankrijk is in Europa de negende grootste bierproducent met 16,3 miljoen hectoliter in 2010. Daarvan gaat 15 procent naar de export. De Franse topmerken zijn de Elzasser Kronenbourg en Fischer uit de Heinekengroep.

De biersector is in Frankrijk goed voor een omzet van bijna 12,8 miljard euro en biedt werk aan 71.500 mensen. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content