Franse sterrenchef serveert geen vlees meer in zijn restaurant

© Facebook

Geen vlees meer voor de Franse sterrenchef Alain Ducasse.

Geen vlees meer voor de Franse sterrenchef Alain Ducasse.

Ophef in de culinaire wereld. Zo heeft Alain Ducasse, een bekende Franse chef met heel wat Michelinsterren achter zijn naam, beslist om in zijn zaak in Parijs de kaart aan te passen. Er zal nauwelijks vlees geserveerd worden en hij werkt vooral met biologische producten.

De traditonele Franse keuken wordt gekenmerkt door overdaad: denk aan een lekkere steak met frieten, een stevige Bearnaisesaus en dit gecombineerd met een lekker wijntje. Maar de Franse sterrenchef Alain Decasse heeft nu beslist om af te stappen van deze traditionele keuken. Dat schrijft het Franse persbureau AFP.

In zijn vernieuwde zaak in het vijfsterrenhotel Plaza Athénée heeft Ducasse ook de kaart omgegooid. Vanaf nu kookt hij enkel nog met biologische en natuurlijke producten. Vlees wordt dan weer van het menu geschrapt. Je kan in het restaurant terecht voor een stevige portie vis, granen of lokaal gekweekte groenten. Met deze verandering wil Ducasse tegemoet komen aan de trend van het moment en hierbij de grondstoffen van de aarde meer omarmen.

Ducasse heeft ook nog restaurants in Monte Carlo, New York en Londen. In totaal heeft hij meer dan twintig restaurants. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content