Franse app tegen voedselverspilling lonkt naar België

© iStock

De anti-voedselverspillingsapp Zéro-Gâchis, waarmee je aan een prijsje producten kan kopen die dreigen te vervallen, wil de grenzen van Frankrijk oversteken. Dat zegt Retail Detail.

Gebruikers van de gratis app kunnen aan een prijsje producten kopen die anders weggesmeten zouden worden. De aanbieders zijn supermarkten uit de buurt die maandelijks een vast bedrag betalen om in de app vermeld te worden. Iedereen wint bij Zéro-Gâchis: de supermarkten raken hun overschotten kwijt, gebruikers profiteren van extra kortingen en er wordt minder voedsel verspild.

In Frankrijk zijn al ongeveer 100 supermarkten aangesloten en besparen de klanten er in het totaal zo’n 600.000 euro per maand. Gesteund door dat grote succes wil de app nu ook het buitenland veroveren. Volgende maand wordt hij gelanceerd in Spanje en – nu komt het leukste nieuws – momenteel zijn er gesprekken met potentiële partners aan de gang in België.

Momenteel nog geen Zéro-Gâchis bij ons dus, maar met deze app kan je wel al rechtstreeks kopen bij een boer uit jouw buurt .

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content