Met de keuze voor Frankrijk volgen de organisatoren de trend die duidelijk voelbaar is in de verkoop: steeds meer consumenten grijpen terug naar wijn uit de traditionele landen, met Frankrijk op kop. Uit de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat de Belgische consument de afgelopen 12 maanden steeds vaker opteerde voor een flesje van onze zuiderburen. Vooral in het segment van de witte wijnen scoort Frankrijk goed, al liggen ook landen als Spanje en Australië nog steeds goed in de markt. Chili zit dan weer in de hoek waar de klappen vallen.

De Belgische consument ontdekt echter ook nog steeds graag nieuwe smaken en krijgt daar op Megavino alle kansen toe. De meest in het oog springende naam bij de nieuwkomers op Megavino is zonder enige twijfel Japan. Ook wijnbouwers uit New York, Mexico, Peru en Brazilië zakken straks af naar Brussel.

Megavino is het grootste wijnsalon van de Benelux. De organisatie hoopt opnieuw minstens 25.000 bezoekers naar de 300 standhouders in Paleis 3 van Brussels Expo te lokken. (Belga/DB)

Met de keuze voor Frankrijk volgen de organisatoren de trend die duidelijk voelbaar is in de verkoop: steeds meer consumenten grijpen terug naar wijn uit de traditionele landen, met Frankrijk op kop. Uit de cijfers van onderzoeksbureau Nielsen blijkt dat de Belgische consument de afgelopen 12 maanden steeds vaker opteerde voor een flesje van onze zuiderburen. Vooral in het segment van de witte wijnen scoort Frankrijk goed, al liggen ook landen als Spanje en Australië nog steeds goed in de markt. Chili zit dan weer in de hoek waar de klappen vallen. De Belgische consument ontdekt echter ook nog steeds graag nieuwe smaken en krijgt daar op Megavino alle kansen toe. De meest in het oog springende naam bij de nieuwkomers op Megavino is zonder enige twijfel Japan. Ook wijnbouwers uit New York, Mexico, Peru en Brazilië zakken straks af naar Brussel. Megavino is het grootste wijnsalon van de Benelux. De organisatie hoopt opnieuw minstens 25.000 bezoekers naar de 300 standhouders in Paleis 3 van Brussels Expo te lokken. (Belga/DB)