‘Frank & Brut’ in Antwerpen: Nieuwe hotspot voor luxehotdogs met champagne

© gf

Verwacht je komende tijd aan een kleine invasie van een oude bekende: de hotdog, maar dan in een gastronomische versie. De fonkelnieuwe zaak Frank & Brut in Antwerpen serveert hem met een glas bubbels.

Alles komt terug, ook de legendarische hotdog. Tegenwoordig zie je hem almaar meer opduiken in een trendy deluxe-versie op hippe eetadressen. Bij ons maakt Jeroen Meus er sinds kort een erezaak van om de hotdog nieuw leven in te blazen in zijn nieuwe restaurant Würst. Ook foodie Gilles Draps pakt regelmatig uit met zijn creatief hotdogconcept op feestjes allerhande.

Nieuw in het rijtje is ‘Frank & Brut’, de nieuwe hotdog- en champagnebar van Kiarash Nabavieh in de Antwerpse Ernest Van Dijckkaai. De hotspot komt er nog geen jaar na de opening van zijn Burgers & Booze, de gourmet burger– en cocktailbar met de gitzwarte burger, wat verderop in de Scheldestad.

'Frank & Brut' in Antwerpen: Nieuwe hotspot voor luxehotdogs met champagne
© gf

Het nieuwe concept brengt een combinatie van gourmet fastfood en posh drinks en is een confrontatie van street en chic. Op de kaart uiteraard de hotdog in volle glorie en in verschillende gedaantes. Van The Naked Dog, Bloody Dog, Greek Dog tot de Asian of Mexican Dog. Ook handig: vegetariërs kunnen er een aangepast versie bestellen. Daarnaast kan je ook gaan voor een ruime selectie ‘sharings’ uit de vier windrichtingen, zoals Aziatische ribbetjes, bouchots op z’n Frans en lamskofte.

‘Op vlak van horeca is België best heel braaf’, zegt Nabavieh. ‘Tijdens mijn reizen naar grootsteden ontdek ik continu nieuwe en veel vooruitstrevendere manieren van fastfood-beleving.’ Die inzichten neemt hij mee in zijn bagage om ze hier op een slimme manier uit te werken.

Overdag verandert het interieur, wordt het bargedeelte afgesloten en is ‘Frank & Brut’ een lunchadres: Frank’s Deli, goed voor omeletten, smoothies en homemade lavendelgranola, warme en koude broodjes, superfood salades, wraps en verse soep. Van zodra de avond valt transformeert de zaak naar een hotdog- en champagnebar. Al kan je hem ook eten met een cocktail of gin&tonic erbij.

Voor het uitzonderlijke interieurconcept werd beroep gedaan op de Antwerpse designstudio Pinkeye. Het thema zijn de zeven hoofdzonden, die ook allemaal terugkeren in het menu. Uit te proberen dus.

Frank & Brut – Frank’s Deli Ernest Van Dijckkaai 19-20, 2000 Antwerpen. Ook open op zondag. Maandag gesloten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content