'Noord en zuid op het bord. De Provençaalse keuken blijft nog altijd de basis van mijn keuken maar onder invloed van wat er in de Nordic keuken gebeurt, is ze geëvolueerd naar iets wat meer persoonlijk en meer mondiaal geïnspireerd is." Ook op het werkterrein van sterrenchef Benoit Dewitte zijn voortgang, finetunen, gerechten naar een hoger niveau brengen, streven naar perfectie niet vreemd. Stilstaan is voor de keukenmeester geen optie. Dat bleek ook in zijn recente boek waarin hij zijn keuken omschrijft als een 'work in progress'.

Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme

Omdat Benoit vaak inspiratie haalt bij collega-chefs die dezelfde passie delen, organiseert hij samen met broer Bernard - die in de zaal staat - drie zogenoemde four-hands dinners in hun restaurant, gelegen in het idyllische Zingem.

De twee krijgen achtereenvolgens gezelschap van de kersverse sterrenchef Joris Bijdendijk van de Amsterdamse luxebrasserie (19 maart), de jonge Parijse chef Vincent Crépel van Porte 12 (25 juni) en stadsgenoot Thibault Sombardier van sterrenzaak Antoine (een van de beste visrestaurants van de Lichtstad) op 24 september. Zij roeren voor de gelegenheid mee in de potten, op een locatie waar je bij mooi bijna het gevoel hebt dat je in de Provence zit. Het trio wordt door Michelin hoog aangeschreven. Verwacht dus vooral gastronomisch vuurwerk in het bord.

Het diner is een zesgangenmenu voor €175,-dranken inbegrepen. Fijnproevers kunnen reserveren via info@benoitdewitte.be.

Restaurant Benoit & Bernand Dewitte: Beertegemstraat 52, 9750 Zingem-Huise.

Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
Heikki Verdurme
© Heikki Verdurme
'Noord en zuid op het bord. De Provençaalse keuken blijft nog altijd de basis van mijn keuken maar onder invloed van wat er in de Nordic keuken gebeurt, is ze geëvolueerd naar iets wat meer persoonlijk en meer mondiaal geïnspireerd is." Ook op het werkterrein van sterrenchef Benoit Dewitte zijn voortgang, finetunen, gerechten naar een hoger niveau brengen, streven naar perfectie niet vreemd. Stilstaan is voor de keukenmeester geen optie. Dat bleek ook in zijn recente boek waarin hij zijn keuken omschrijft als een 'work in progress'. Omdat Benoit vaak inspiratie haalt bij collega-chefs die dezelfde passie delen, organiseert hij samen met broer Bernard - die in de zaal staat - drie zogenoemde four-hands dinners in hun restaurant, gelegen in het idyllische Zingem. De twee krijgen achtereenvolgens gezelschap van de kersverse sterrenchef Joris Bijdendijk van de Amsterdamse luxebrasserie (19 maart), de jonge Parijse chef Vincent Crépel van Porte 12 (25 juni) en stadsgenoot Thibault Sombardier van sterrenzaak Antoine (een van de beste visrestaurants van de Lichtstad) op 24 september. Zij roeren voor de gelegenheid mee in de potten, op een locatie waar je bij mooi bijna het gevoel hebt dat je in de Provence zit. Het trio wordt door Michelin hoog aangeschreven. Verwacht dus vooral gastronomisch vuurwerk in het bord. Het diner is een zesgangenmenu voor €175,-dranken inbegrepen. Fijnproevers kunnen reserveren via info@benoitdewitte.be.Restaurant Benoit & Bernand Dewitte: Beertegemstraat 52, 9750 Zingem-Huise.