Foodmet, nieuwe smaakvolle markthal in Brussel

© gf

Brussel heeft eindelijk zijn Foodmet, een nieuwe overdekte voedingsmarkt waar ruim 50 standjes uitsluitend verse voeding aanbieden, waaronder 17 nieuwe beenhouwerijen én een leuke bistro.

Brusselaars hebben een nieuwe plek om verse voeding aan te kopen in een nieuw kader: Foodmet, een overdekte markt ondergebracht op de site van de slachthuizen en markten in hartje Kuregem, waar ongeveer vijftig handelaars uitsluitend verse voeding verkopen. Vlees, vis, gevogelte, groenten, fruit, olijven, maar ook brood, kazen, kruiden, noem maar op. Daarnaast werd ook een kleine bistro voorzien, waar bezoekers terecht kunnen voor een ontbijt, broodje, salade of soep.

De nabijgelegen Freshmarket, die voornamelijk uit vishandels en andere voedingswinkels bestaat en die al in 2002 geopend werd, werd in het project volledig geïncorporeerd. Tussen beide hallen is een doorgang voorzien, waardoor het geheel zowat 12.300 vierkante meter beslaat. Voorlopig, want op termijn is er nog eens een uitbreiding van de winkelruimte met 600 vierkante meter gepland.

In de nabije toekomst gaat Abattoir, de firma die de site exploiteert, nog een project van stadslandbouw inrichten op het dak van de Foodmet: Urban Farm, een boerderij met viskwekerij. De huidige plannen voorzien ook serres om groenten en fruit te telen, en een restaurant. Dat allemaal met zicht op Brussel.

De eerste plannen van Foodmet dateren al van 2008. Zeven jaar later is het dan eindelijk zover en kan het publiek kennismaken met een grote indoor-voedingsmarkt, naar analogie van andere hoofdsteden. Dat kan elke vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 7 en 14 uur. Op termijn worden de deuren ook op andere dagen geopend. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content