Foodfestival ‘A l’Ostendaise’: Het beste uit de Noordzee op het bord

/ © Visit Oostende

In Oostende wordt de (culinaire) zomer definitief afgetrapt met ‘A l’Ostendaise, Kom Proeven!’, een foodfestival met vooral veel lekkers recht uit onze zee in de aanbieding. Verser kan het niet.

De Koningin der badsteden maakt zich op voor de vierde editie van ‘A l’Ostendaise, Kom Proeven!’. Het laatste weekend van juni is het Zeeheldenplein twee dagen lang opnieuw het decor van een culinair festival met centraal degustaties van menig verse Noordzeevis in allerhande bereidingen.

Fijnproevers en visliefhebbers weten al langer dat het dan om een uitgebreid aanbod gaat. En bovendien uit het water gevist door onze eigen Vlaamse vissers, verser kan het niet. Op het menu: onder meer fish & ships ‘de luxe’ met koolvis, bisque van garnalen, zeetongfilet met zuiderse salsa, gebakken schelvis met courgette-tapenade, zeewolf met jonge preisoemp, pladijsfilet ostendaise, loempia van steenbolk en veel meer lekkers.

Onder de deelnemende restaurants noteren we Le Bassin, Lobster, Bistro Mathilda, Savarin, Bottarga, Toi, moi et la mer, en Ostend Queen. Voor een dessertje kan je terecht bij Chocolaterie Willems en Fijnbakkerij Debusschere. Er is uiteraard ook een uitgebreide kaart (met cocktails) om de dorst te lessen.

/
/© Visit Oostende

Qua randanimatie kunnen er demonstraties ‘visfileren’ gevolgd worden, telkens met tekst en uitleg over de vissoort. Oostendse garnaalkruiers tonen hoe je verse garnalen pelt.

Vorig jaar was het foodfestival een culinair succes en werden er meer dan 23.000 bordjes gedresseerd en geserveerd. Hopelijk heeft de zon er ook dit jaar goesting in.

De toegang is gratis. Gerechtjes (vanaf 4 euro) en drank worden betaald met jetons. Het festival start op zaterdag 25 juni om 11 uur (tot 21u) en duurt tot zondag 19 uur.

Een voorsmaakje:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content