Wat is precies de impact van de veeteelt op ons klimaat ? Kan het eten van insecten de hongersnood uit de wereld helpen ? Hoe verandert duurzame landbouw de boerenstiel ? Het zijn maar enkele vragen waarop u deze maand een antwoord krijgt tijdens het tweede Film Food Festival in Diest.

Twee dagen lang krijgt u in het Begijnhof documentaires en kortfilms te zien rond de toekomst van de voedingssector. Slotfilm Noma, My Perfect Storm neemt u dan weer mee achter de schermen van het wereldberoemde Deense restaurant Noma van René Redzepi. Staan verder op het programma : workshops fermenteren en foodexperimenten voor kinderen, een boerenontbijt met marktproducten, een feestmaal met voedseloverschotten en een Pecha Kucha (een korte, snelle presentatie met slides) over vernieuwende initiatieven als het duurzame soepconcept Wonky, dat enkel met 'afdankertjes' kookt. Vzw Marta brengt ondertussen lokale boeren, producenten en chefs samen op een marktdag. (WD)

Film Food Festival, op 18 en 19 november. zebracinema.be, ccdiest.be

Wat is precies de impact van de veeteelt op ons klimaat ? Kan het eten van insecten de hongersnood uit de wereld helpen ? Hoe verandert duurzame landbouw de boerenstiel ? Het zijn maar enkele vragen waarop u deze maand een antwoord krijgt tijdens het tweede Film Food Festival in Diest. Twee dagen lang krijgt u in het Begijnhof documentaires en kortfilms te zien rond de toekomst van de voedingssector. Slotfilm Noma, My Perfect Storm neemt u dan weer mee achter de schermen van het wereldberoemde Deense restaurant Noma van René Redzepi. Staan verder op het programma : workshops fermenteren en foodexperimenten voor kinderen, een boerenontbijt met marktproducten, een feestmaal met voedseloverschotten en een Pecha Kucha (een korte, snelle presentatie met slides) over vernieuwende initiatieven als het duurzame soepconcept Wonky, dat enkel met 'afdankertjes' kookt. Vzw Marta brengt ondertussen lokale boeren, producenten en chefs samen op een marktdag. (WD)Film Food Festival, op 18 en 19 november. zebracinema.be, ccdiest.be