Flemish food Bash: Vlaamse topkeuken verzamelt aan de kust

Flemish Food Bash. De eerste editie van plaats in Café d'Anvers. © gf

Het culinaire festival Flemish Food Bash haalt begin juli (internationale) topchefs, mixologisten en bierbrouwers, maar ook dj’s en tattookunstenaars naar het strand van Oostduinkerke.

Vorig jaar vond de eerste editie van Flemish Food Bash plaats in Café d’Anvers. Begin juli vindt het evenement plaats, deze keer op het strand van Oostduinkerke. De opzet blijft dezelfde: een avant-gardistisch culinair festival in een vrije sfeer met duizenden participanten, met alles erop en eraan.

Op deze megahappening wordt het beste en meest vooruitstrevende van de Vlaamse keuken gepromoot. Zo worden er streekproducten van hoge kwaliteit in de kijker gezet, zoals bier, gins, jenevers en andere Belgische likeuren. Bovendien biedt het event een podium aan Belgische topchefs, en brengt het hen in contact met buitenlandse collega’s.

Uit eigen land zijn onder meer Vincent Florizoone (restaurant Grand Cabaret), Michael Yates (Carcasse), Seppe Nobels (Graanmarkt 13) en Tim Boury van de partij.

Nooit eerder kookten zoveel internationale sterrenchefs uit zeventien landen samen, en werden de beste mixologisten (The Pharmacy uit Knokke, het Gentse Old Fashioned, Paul Morel van The Jane…) en bierbrouwers verenigd op een en hetzelfde evenement. Voor ondersteuning zijn er onder meer dj’s, barbiers en tattookunstenaars aanwezig. Een totaalconcept dus. (DB)

Flemish Food Bash n°2, van zondag 5 juli, 12 uur, tot en met maandag 6 juli, 6 uur.

Een terugblik op de eerste editie van Flemish Food Bash:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

FLEMISH FOOD BASH 2014 from Flemish Food Bash on Vimeo.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content